Het leven van een zwangere vrouw gaat niet alleen over rozen

Zwanger zijn is voor de meeste vrouwen het mooiste wat er is. Trots paraderen zwangere vrouwen dan ook met een bolle buik in zwangerschapskleding. Dat die bolle buik niet alleen zorgt voor mooie momenten blijkt uit dit artikel vol met zwangerschapskwalen. Gelukkig heeft niet iedere zwangere vrouw last van deze kwalen. Ervaar je deze zwangerschapskwalen wel? Niet getreurd, met onze tips en adviezen kom jij je zwangerschap door!

Vermoeidheid

De zwangerschapskwaal die met stipt op nummer één staat is vermoeidheid. Wanneer je zwanger bent heb je met name de eerste drie maanden van je zwangerschap weinig energie. Door hormonale veranderingen krijgen zwangere vrouwen namelijk meer behoefte aan slaap.

Het belangrijkste advies wat wij je kunnen geven voor deze zwangerschapskwaal is om te luisteren naar je lichaam. Het mag dan misschien nog niet goed zichtbaar zijn dat er een baby’tje in jouw buik aan het groeien is, maar jouw lichaam is hier wel hard mee bezig en daardoor moe. Accepteer dat alles je nu net even wat meer energie kost en houdt ook overdag voldoende rust.

Misselijkheid

Op nummer twee van de lijst met zwangerschapskwalen staat natuurlijk misselijkheid. Door deze kwaal ben je vaak in de ochtend misselijk en moet je overgeven. Gelukkig voor jou ervaar je deze zwangerschapskwaal meestal niet gedurende je hele zwangerschap. Misselijkheid ervaar je vooral in het begin –  meestal de eerste drie tot vier maanden – van jouw zwangerschap.

Om ervoor te zorgen dat je niet kunt overgeven proberen zwangere vrouwen vaak om niet te eten. Dit maakt de kwaal echter alleen maar erger. Wij adviseren je dan ook om de dag te starten met een lichte maaltijd en vervolgens om gedurende de dag lichte en kleine maaltijden te nuttigen.

Harde buiken

Een andere kwaal die zwangere vrouwen kunnen ervaren is het krijgen van een harde buik. De spieren van de baarmoeder trekken dan samen. Het is geen probleem dat je af en toe last hebt van een harde buik. Alleen wanneer het vaker voorkomt raden wij je aan om dit te bespreken met jouw verloskundige.

Heb jij zelf erg veel last van de bekende zwangerschapskwalen? Of heeft jouw vrouw, vriendin of dochter hier veel mee te maken? Laat haar dan zien waar ze het allemaal voor doet! Met een 3d echo in Breda wordt het kindje echt en scherp in beeld gebracht.