De zwangerschapskalender is een handige webpagina waarin je 40 linkjes aantreft waar je per week kunt lezen wat de ontwikkelingen van jouw en je ongeboren kindje is.

De pagina is opgedeeld in trimesters.

2e Trimester

In het eerste trimester zal je bevrucht worden door het zaad van je partner en door deze bevruchting gaat de eicel zich delen. Deze ontwikkelt zich dan tot een embryo die na 12 weken zo goed als compleet is. De eerste zwangerschapskwaaltjes zoals (ochtend)misselijkheid kunnen zich al voordoen. Na week 10 hoef jij niet meer zo bang te zijn voor een miskraam want de kans op een miskraam is na week 10 enorm afgenomen.

Een buikje is bij jouw nog niet echt zichtbaar.

2e Trimester

In het tweede trimester ga jij echt genieten van je zwangerschap. Je buikje wordt steeds meer zichtbaar en je geniet zichtbaar van je zwangerschap. Je straals helemaal, de zwangerschapshormonen doen je huid goed en je haar ziet er ook prachtig uit.
Je gaat in dit trimester op zoek naar de baby uitzet en natuurlijk ook een babykamer.
Geniet van deze periode!

3e trimester

In het derde en tevens laatste trimester zul je je gaan voorbereiden op de bevalling. Hoogstwaarschijnlijk volg je al een zwangerschapscursus zodat je al weet wat je te wachten staat. De aanstaande papa is als het goed is ook meegegaan bij bepaalde sessies zodat hij ook weet wat hij moet doen tijdens de bevalling. De zwangerschapskwaaltjes komen ook weer terug. Je kunt last krijgen van je rug door de steeds zwaarder wordende buik. Ook kunnen vochtophopingen in kuiten en voeten zich voordoen. Maar ondanks alles zul je ook in deze periode genieten van je zwangerschap. Het belangrijke moment komt namelijk steeds dichterbij! Je gaan snel je kindje in je armen kunnen leggen. Daarna ben je alle pijn tijdens de bevalling snel vergeten.