Zorg op afstand is een nieuw concept, waarbij u comfortabel en verantwoord thuis kunt blijven wonen. Let wel goed op, bij zorg op afstand komt er geen verpleegkundige bij u thuis, er wordt gebruik gemaakt van techniek, waardoor u op afstand ondersteund kunt worden.

Wat is zorg op afstand?

Zorg op afstand geeft mensen de mogelijkheid om door een rechtstreekse beeldverbinding direct in contact te komen met verzorgenden en verpleegkundigen. Hierbij kunt u de verpleegkundigen zien en horen, daarnaast zien en horen zij u ook.
Zo wordt de mogelijkheid geboden om dag en nacht met een zorgcentrale waar verzorgenden en verpleegkundigen werkzaam zijn. Met een eenvoudige druk op de knop kan er contact gemaakt worden.
Bij Zorg op Afstand wordt er als uitgangspunt  naar uw persoonlijke wens en situatie gekeken. Hierbij kunt u zelf kiezen waar u precies behoefte aan heeft. Er zijn erg diverse mogelijkheden op het gebied van Zorg op Afstand. Het is mogelijk om er voor te kiezen dat u zelf het contact opneemt op een moment dat u zich niet goed voelt, daarnaast is het bijvoorbeeld ook mogelijk om vaste tijden/ dagen in te plannen waardoor u dagelijks contact heeft om te kijken hoe het met u gaat.

Hoe werkt zorg op afstand?

Voor Hulp op Afstand hoeft u geen verbouwingen aan uw huis te doen, het systeem is makkelijk te bedienen en er wordt door specialisten gekeken naar uw situatie zodat er voor u specifiek een ‘plan gemaakt kan worden’. Voor de beeldverbinding kan uw eigen televisie worden gebruikt of er wordt een apart beeldscherm geplaatst. Met een webcam wordt vervolgens een verbinding gemaakt zodat de verzorgenden of verpleegkundigen u kunnen zien.