Sinds een aantal jaar wordt er vanuit de overheid gestimuleerd om ouderen zolang mogelijk zelfstandig te laten wonen. Dit gaat weleens ten koste van vrije tijd van familieleden of andere kennissen. Vaak vragen deze mensen een aantal keer per dag om hulp, wat volkomen logisch is gezien de fysieke gesteldheid van deze ouderen. Om de ouderen, en hun familie een handje bij te staan is Zuidzorg nu ook actief in Helmond

Interactie

Middels een Facebook pagina is continu bij te houden hoe het ervoor staat binnen het systeem verplegers en of er nog opvallende verschijningen zijn geweest. Daarnaast staan er nieuwsberichten over bijvoorbeeld overeenkomsten met partnerbedrijven die extra mogelijkheden te bieden hebben. Op deze manier blijft er veel interactie mogelijk, ondanks de digitalisering van de hedendaagse wereld.

Oog voor ouderen

In Helmond is veel oog voor ouderen. Zo is er een ouderenwinkel, maar bijvoorbeeld ook een seniorenraad. Deze adviseert de gemeente bij beslissingen die voor ouderen een positieve invloed hebben op het dagelijks leven, maar ook op recreatieve wijze.

Verpleging Helmond is door de aanwezige organisaties goed mogelijk. Wanneer u zelf ook graag zelfstandig blijft wonen, maar wel een goede hulp wilt voor sommige bezigheden is dit dan ook sterk aan te raden.