Heb je zin om te gaan studeren of wil je een stapje verder in de maatschappij om mensen te helpen? Dan kan er gekeken worden of dat je wat kunt doen met hypnotherapie of met psychosociale therapie. Veel mensen hebben de studie gedaan en willen graag anderen om zich heen helpen. Dit is dan een hele goede en bewuste keuze. Mensen om ons heen maken meer mee dan we denken, je kunt het aan de buitenkant niet zien wat mensen allemaal mee hebben gemaakt. Hebben ze het verwerkt? Kunnen ze het wel alleen of hebben ze behoefte aan hulp? Een trauma bijvoorbeeld, hoe kan dan verwerkt worden en wie kan helpen? Als je graag mensen wil helpen en tijd hebt, dan zou je na kunnen gaan welke opties er voor je zijn.  

Wat betekent het allemaal?

Hypnos is het Griekse woord voor slaap. Hypnotherapie is therapie waarbij men in trance, in een kunstmatig opgewekte slaap wordt gebracht, je komt in een droomwereld. Goed opgeleide hypnotherapeuten zijn zorgprofessionals, die mensen op een verantwoorde manier onder hypnose brengen om ze van hun klacht(en) af te helpen. Er is daarvoor een goede opleiding nodig. Hypnos.nl is daarvoor een geschikte plek, het is een academie in Voorthuizen. Als gediplomeerd therapeut bied je een behandeling aan mensen aan, deze behandeling wordt vergoed door de zorgverzekering in een aanvullende verzekering. Na het behalen van een diploma kun je op deze opleiding ook terecht voor bijscholing en nascholing zodat jouw kennis up to date blijft.

Help mensen verder 

Hypnos.nl kan ervoor zorgen dat je snel in het bezit bent van een gedegen opleiding tot hypnotherapeut en psychosociaaltherapeut op HBO niveau. Je wil mensen graag helpen in hun eigen veilige omgeving. Daarvoor moet je wel goed opgeleid zijn en weten wat je doet. Je leert uit ervaring en daarin speelt communicatie ook een belangrijke rol. Mensen moeten zich voelen bij je, vertrouwen hebben en zich aan je over durven geven. Maar alles kan geleerd worden, als jij ervoor open staat en je wil mensen helpen, dan is dit een goede keuze voor jou. Sta klaar voor de mensen om je heen en laat zien wat je in je hebt.