Ouderen die te horen krijgen dat ze worden geadviseerd om in een verzorgingshuis te gaan wonen, willen meestal helemaal niet verhuizen. Ze willen alleen wat extra hulp met aankleden, boodschappen doen, een praatje. Gewone dingen dus, die soms niet meer zo vanzelfsprekend zijn. U kunt als helpende deze mensen erg blij maken. Want u gaat voor deze mensen in de weer. Dat betekent de ene keer wassen en aankleden, en de andere keer misschien wel ramen wassen. Net wat iemand nodig heeft. Dit verschilt dus per zorgvrager.

In de zorg zijn ze weer hard op zoek naar mensen die willen helpen ouderen in hun eigen huis te laten wonen. Door misschien alleen maare en keer een kopje koffie drinken bij de Hema met een cliënt. Natuurlijk doe je meer dan alleen welzijn en leuke dingen bieden. Ook de zorg, en een zorgdimploma, horen bij deze functie. Kijk tussen de vacatures zorg of er een leuke baan voor helpende bij staat die bij jou past.

Of overweeg eens om eerst wat korte verhalen te lezen op het internet van mensen die schrijven over hun ervaring als helpende. Hier zal vooral naar voren komen dat deze baan voor voldoening zorgt en dat u wel moet houden van het werken met steeds verschillende (onbekende) ouderen.