De tijd van het kiezen van een goede zorgverzekering komt er weer aan en dat betekent dat  veel mensen hun zorgverzekering eens even onder de loep leggen. Misschien kun je immers wel een goedkopere zorgverzekering vinden die net zo goed is. Dat zou fijn zijn, want het kan je best wat geld besparen en in een tijd waarin alles duurder wordt, is dat geen overbodige luxe. In dit artikel geven we je daarom drie tips voor het vinden van een goedkope zorgverzekering.

Als je op zoek gaat naar een goede zorgverzekering, is het belangrijk dat je niet alleen kijkt naar de prijs. Het is immers ook belangrijk dat de zorgverzekering goed bij je past en dat is voor iedereen anders. Zorg er daarom voor dat je echt goed voor jou kijkt wat bij je past.

Vergelijken

De beste manier om te besparen op je zorgverzekering is door je zorgverzekering te vergelijken. Doe je dat, dan kun je in één oogopslag zien of je écht de goedkoopste zorgverzekering hebt, of dat er een nog goedkopere zorgverzekering is die je af kunt sluiten. Er zijn verschillende onafhankelijke vergelijkingssites te vinden waar je je zorgverzekering kunt vergelijken. Fijn, want zo weet je zeker dat je echt de zorgverzekering kunt vinden die het beste bij jou past.

Verhoog je eigen risico

Door je eigen risico te verhogen, kun je de premie van je zorgverzekering 2023 vaak wat verlagen. Verhoog je namelijk je eigen risico, dan krijg je vrijwel altijd korting op je premie. Let er wel op dat je, als je dus je eigen risico verhoogt, ook meer moet betalen als je die zorg nodig hebt. Verwacht je dus veel zorg nodig te hebben, dan kan het verstandig zijn om je eigen risico niet te verhogen. Zo ben je uiteindelijk toch goedkoper uit.

Betaal per jaar

De meeste mensen betalen hun zorgverzekering maandelijks. Je kunt er echter vaak beter voor kiezen om je zorgverzekering jaarlijks te betalen. Je bent dan in één keer een behoorlijke smak geld kwijt, maar vaak krijg je een paar procent korting op je premie als je jaarlijks betaald. Dat kan je toch zo honderd euro schelen en het is dus zeker de moeite om dat even na te gaan.