Gaat jouw gehoor achteruit? Een verminderd gehoor zorgt dagelijks voor ongemakken. Wil jij weten of een hoortest nodig is? Lees dan gauw de volgende 3 signalen dat het tijd is voor een hoortoestel. Herken jij je in deze signalen? Dan is het slim om contact op te nemen met een audicien.

Iedereen is zachter gaan praten
Begin jij je ook te ergeren aan iedereen die zo zacht praat? Het lijkt wel alsof niemand meer op normaal niveau praat. Wanneer je merkt dat je bij veel mensen last hebt van de zachte stem, is het wellicht tijd om na te denken of het probleem daadwerkelijk bij de anderen ligt. Wanneer je steeds vaker moeite hebt om anderen te verstaan, kan het een signaal zijn dat jouw gehoor achteruit is gegaan. 

Commentaar op het volume van de tv
Kun jij prima tv kijken wanneer de audio hard genoeg aanstaat? Dan lijkt het voor jou alsof je geen probleem hebt met jouw gehoor. Maar wanneer de mensen met wie je samenwoont, enorm veel last ervaren van het volume van de tv, kan dit betekenen dat jouw gehoor toch achteruit is gegaan. Wanneer je klachten krijgt over het volume van jouw televisie, is het misschien tijd om te denken aan een gehoortest.

Gezelligheid op feestjes
Op feestjes is er tijd voor gezelligheid en een praatje tussen vrienden en bekenden. Het kan al gauw voorkomen dat je met een grote groep aan het babbelen bent. Wanneer jouw gehoor achteruit gaat, is het lastiger om stemmen te kunnen onderscheiden in een grote pratende groep. Hierdoor kan je anderen minder goed verstaan en heb je een minder goede tijd op feesten. Wanneer je merkt dat feesten niet meer zo gezellig zijn als vroeger, omdat je mensen minder goed kunt verstaan, is dit een teken voor verandering. 

Kun jij je goed herkennen in bovenstaande signalen? Dan is het aan te raden om contact op te nemen met een audicien voor een gehoortest. Wist je dat deze testen vaak gratis worden uitgevoerd? Je komt er dan direct achter hoe het is gesteld met jouw gehoor.