Je hoort steeds vaker dat mensen shea butter gebruiken voor verschillende dingen. Toch weet niet iedereen waarom dit ingrediënt zo geweldig is voor bijvoorbeeld je huid. In deze blog gaan we verder in op wat shea butter nou eigenlijk is en waarom het zo goed is voor de huid. Ook kijken we nog bij welke huidproblemen dit ingrediënt het beste gebruikt kan worden. 

Wat is shea butter? 

Zoals je misschien al wel aan de naam kan zien is shea butter een botersoort. Het bijzondere eraan is dat deze boter gewonnen is uit de noten van de Afrikaanse shea boom. Shea butter is daardoor helemaal natuurlijk net als alle andere producten van Butterwise. Het ingrediënt wat van de boom afkomt wordt in Afrika al heel erg lang gebruikt om de huid te verzorgen en te verbeteren. 

Waarom is deze botersoort geschikt voor huidverbetering? 

Shea butter heeft veel verzorgende en verzachtende eigenschappen. Deze boter bestaat uit twee verschillende delen: het onverzeepbare olie deel en het verzeepbare olie deel. Onverzeepbare olie helpt de huid bij het vormen van nieuwe huidcellen, waardoor je huid minder snel verouderd. Ook bestaat dit deel uit heel veel natuurlijke verzorgende bestanddelen, gemiddeld rond de 10%. In vergelijking met andere oliesoorten is dit heel erg veel want die hebben gemiddeld 1% aan verzorgende bestandsdelen. Het verzeepbare oliedeel helpt de huid om zich optimaal te kunnen hydrateren. Hierdoor is dit ingrediënt heel erg geschikt voor mensen met een droge huid. Daarnaast heeft het een ontstekingsremmende werking dus dit helpt bij ontstekingen. 

Voor welke huidproblemen is shea butter de oplossing?

Eigenlijk werkt shea butter voor iedere huid. Iedere huid heeft namelijk behoefte aan natuurlijke voedingsstoffen en bescherming om de huid in een goede conditie te krijgen en daar is shea butter de oplossing voor. Er zijn wel een paar huidproblemen die extra geholpen worden door het gebruik van shea butter. Wanneer je last hebt van een huid die droog, rood, verbrand, geïrriteerd of verouderd is dan is het sowieso de moeite waard om shea butter te proberen. Ook bij eczeem of pigmentvlekken kan het de oplossing zijn.