De zorg is een van de belangrijkste sectoren in ons vergrijzende land. Een steeds groter deel van de Nederlandse bevolking is bejaard en er liggen dus steeds meer mensen in het ziekenhuis, in verpleeghuizen of hebben thuiszorg nodig. Mensen die hart hebben voor de zorg zijn dus hard nodig. In dit artikel willen we je vertellen waarom het een goed idee is om in de zorg te gaan werken!

Luister niet naar de critici en sceptici

Het zal je niet ontgaan zijn dat de zorg tegenwoordig niet populair is. Veel mensen zullen tegen je zeggen dat je vooral geen baan moet zoeken in de zorg, aangezien je daar veel moet werken voor weinig geld. Wij geloven echter dat dat allemaal wel meevalt en dat het vooral belangrijk is om een passie te hebben voor de medemens. Het leven gaat niet alleen om geld en hard werken is niet erg als je het leuk vindt.

Er is gigantisch veel werk

Het is inderdaad zo dat er anno 2023 gigantisch veel werk is in de gezondheidszorg en we manipuleren niet als de vraag stellen – als jij het niet doet, wie doet het dan? Juist nu is er een grote vraag naar jonge professionals zoals jij, mensen die weten van aanpakken en die een vaak redelijk negatieve sfeer om kunnen zetten in positieve energie.

Het is dankbaar werk

Vaak hebben mensen in onze huidige economie het gevoel dat ze een nummertje zijn, dat ze geen intrinsieke waarde meer hebben en juist mensen zoals jij die hart hebben voor de patiënt kunnen het verschil maken. Een praatje bij een zieke, een hart onder de riem en een zachte behandeling kan het verschil maken tussen leven en dood.

Je kunt altijd doorgroeien

Een andere reden om toch na te denken over een baan in de zorg, ook al zullen sommigen je het afraden, is simpelweg omdat er veel mogelijkheden zijn om door te groeien. Of je nu begint met de simpele thuiszorg vacatures, of je begint gelijk als assistent van een chirurg, er zijn altijd wel manieren om door te groeien. Ook qua geld kun je uiteindelijk redelijk gaan verdienen in de zorg.

Er is altijd werk

Er zijn tegenwoordig studies waar je wel veel tijd aan kwijt bent, maar waar je uiteindelijk nooit een baan mee vindt. Dat is bij de zorg helemaal niet zo. Sterker nog, er is altijd werk en het werk neemt alleen maar toe. Dat betekent dus ook dat je met een carrière in de zorg eigenlijk nooit zonder werk zal komen te zitten. Is dat niet heerlijk?

Volg vooral je hart

Wij raden je aan om niet naar de sceptici te luisteren en hun geraaskal over de lage lonen in de zorg en de werkdruk, maar om gewoon je hart te verzorgen. Ben je iemand die graag voor een patiënt zorgt, dan is dat jouw talent en dan moet je dat volgen.