Zeker nu er nogal wat mensen vegetarisch en vegan zijn. Gaat de vraag misschien wel is borrelen of vlees wel zo gezond is. Vlees is wel lekker natuurlijk dus je wilt graag weten wat de voordelen van vlees eten zijn. Die hebben wij voor je op een rijtje gezet! 

Vlees is een bron van veel dingen

Vlees is een enorme bron van heel wat goede dingen, maar ook van slechte dingen. Wat heel goed is is dat vlees veel eiwitten, vitamines (B1, B2, B6 en B12) en mineralen (zink, ijzer, fosfor en seleen) bevat. Die dingen zijn natuurlijk erg goed voor je maar er zitten ook minder goede dingen in. Er kunnen bijvoorbeeld veel verzadigde vetten in zitten en veel zout. 

Wat zit er precies allemaal in vlees

Er zitten enorm veel elementen in vlees zoals eiwitten. Eiwitten brengen essentiële aminozuren aan waardoor onderhoud van het lichaamsweefsel goed en soepel verloopt. Ook zitten er enorm veel vitaminen. B1, B2, B6 en B12. Omdat nagenoeg geen plantaardige voedingsmiddelen deze middelen bevatten is het juist enorm verstandig om vlees te eten omdat je lichaam die vitaminen wel nodig heeft. 

Wat gebeurt er als je stopt met vlees eten?

Als je stopt met vlees eten kunnen er verschillende dingen gebeuren. Een daarvan is een tekort creëren aan proteïne en vitamine B12. Nagenoeg alle proteïne en vitamine B12 komt uit vlees dus als je stopt met vlees eten krijg je dat niet meer binnen wat slecht kan zijn voor je lichaam. Dat kan er voor zorgen dat je weefselherstel en opbouw slechter verloopt. 

Vermoeidheid

Wanneer je geen of minder vlees eet kun je heel makkelijk een tekort aan ijzer creëren.Een tekort aan ijzer kan best gevaarlijk zijn omdat je er enorm moe van word. Wat bijvoorbeeld tijdens het rijden heel gevaarlijk kan zijn. Mocht je echt enorm veel ijzer tekort komen kun je uiteindelijk flauwvallen. Zorg dus dat je genoeg ijzer eet. 

Ergens een lekkere steak scoren?

Vlees is zo slecht dus nog niet. En het mooie is dat het nog super lekker is ook! Een lekkere lap vlees goed klaargemaakt is nog steeds mijn eerste keuze in een restaurant! Mocht je nou trek hebben in een lekkere lap vlees ga dan naar het BBQ restaurant in brabant