Heb je besloten om vegetarisch te gaan eten? Dat kan in het begin soms best lastig zijn. Je moet een nieuw patroon vinden, wennen aan nieuwe gerechten en zorgen dat je nog voldoende voedingsmiddelen binnen krijgt. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je vegetarisch eten makkelijker kunt maken. In deze blog geven we je een aantal handige tips hoe je dit kunt doen.

Kleine stapjes

Ten eerste is het slim om vegetarisch eten in kleine stapjes te doen. Het is veel moeilijker om in één keer de stap te zetten en over te schakelen naar een vegetarisch eetpatroon, dan om dit in delen te doen. Begin bijvoorbeeld met een paar dagen in de week vegetarisch eten en houd gewoon je eigen tempo aan. Zo gaat de overgang naar vegetarisch eten een stuk geleidelijker en makkelijker.

Basisrecepten en basisingrediënten

Als je vegetarisch eet, zijn er nog zoveel ingrediënten die je wél gewoon mag eten. Denk dan ook aan andere basisingrediënten, zoals fruit, groente, peulvruchten, noten en granen. Maak hier een aantal lekkere gerechten mee, zodat je in ieder geval een paar vegetarische recepten hebt die je lekker vindt. Experimenteer dus tot je een aantal heerlijke gerechten hebt gevonden. Als je deze namelijk lekker vindt, is het een stuk makkelijker om vegetarisch te blijven eten. Vervolgens is het ook heel leuk om te experimenteren met verschillende gerechten en keukens.

Maak genoeg per keer

Verder is het slim om tijdens het avondeten iets meer te maken dan je eigenlijk nodig hebt. De restjes die hierdoor overblijven kun je een andere dag gebruiken als lunch of als avondeten als je weinig tijd hebt. Het is dan namelijk heel makkelijk als je zonder moeite een lekker vegetarisch gerecht op tafel kunt zetten.

Lekker vegetarisch uit eten gaan

Is uit eten gaan een van jouw favoriete bezigheden? Dan hoeft vegetarisch eten helemaal niet te betekenen dat je dit voortaan maar moet laten! Je kunt gewoon lekker uit eten gaan, maar het vergt alleen iets meer voorbereiding. Er moet namelijk van tevoren worden uitgezocht of het restaurant ook vegetarische gerechten serveert. Zo kom je achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan. Als je op zoek bent naar een vegetarisch restaurant in Almere, kun je terecht bij Woodstone Pizza & Wine. Hier kun je genieten van heerlijke vegetarische pizza’s in een echte restaurantervaring.

Plan je vegetarische maaltijden van tevoren

Ook is het handig om je vegetarische maaltijden van tevoren te plannen. Doe dit dus niet pas in de supermarkt! Ga er gewoon even voor zitten en plan je maaltijden voor de hele week alvast. Zo ga je met een duidelijk boodschappenlijstje naar de supermarkt en hoef je hier geen lastige keuzes meer te maken om vegetarische gerechten samen te stellen.