Een kunstgebit is niet meer zoals het vroeger ooit was. Met de huidige technieken, is een kunstgebit ook bijna niet meer te onderscheiden van een echt gebit. Natuurlijk blijven er een paar verschillen, maar als je weet hoe je met een kunstgebit moet omgaan, kun je er jaren mee doen.

Het grote verschil tussen een kunstgebit en je eigen tanden

Er gaat niets boven je eigen gebit. Een gezond gebit is echt goud waard. Heel soms komt het echter voor dat je je eigen gebit niet kunt behouden. Een kunstgebit biedt dan uitkomst en het zijn allang niet meer die gebitjes die zo uit je mond vallen. Zo zijn er bijvoorbeeld implantaten. Het zogenaamde klikgebit. Je klikt als het ware het gebit op de implantaat, waardoor het muurvast zit en je tijdens het eten een goede bijt hebt. Ja, zelfs een appel is dan uit de hand te eten.

Goud kauwen is essentieel voor je spijsvertering

Ondanks dat er met de huidige technieken veel mogelijk is, zijn een aantal mensen toch nog huiverig om goed te kauwen. Ze hebben minder krachten, waardoor ze te snel het eten doorslikken. Jammer en tamelijk ongezond, omdat goed kauwen essentieel is voor je spijsverering. Je maakt tijdens het
kauwen namelijk speeksel aan. Eten verteert daardoor vele malen sneller en het doodt ook nog bacteriën in je mond. Neem dus kleine hapjes en kauw rustig. Het hoeft niet in een keer weg. Je kan meer met het kunstgebit dan je denkt.

De Kosten

Een kunstgebit dat goed zit, valt niet uit. Je kan er goed mee eten en het doet ook geen pijn. Gaat het in de loop der tijd losser zitten of voel je pijn. Laat het dan controleren. Sowieso is het wijs om jaarlijks op controle te gaan. De kosten voor een kunstgebit liggen op zo’n 1100 euro. Dit verschil per tandarts. De controle is natuurlijk een heel stuk lager. Denkt aan tientallen euro’s. Dit hoeft maar één keer per jaar en er wordt dan gekeken of het allemaal nog in gezonde staat is. Doen dus!