In een bubbelbad oftewel een spa gaan is uiteraard heerlijk. Echter heeft het ook diverse positieve gezondheidseffecten. Welke dit onder andere zijn, beschrijven we in dit artikel! 

Een spa werkt ontspannend

Wanneer je 40 uur per week werkt kun je veel stress ervaren. Ook is het niet goed voor je lichaam als je 40 uur per week in dezelfde houding zit te werken. Naar verloop van tijd kun je dan bijvoorbeeld last krijgen van je rug of een stijve nek. Een spa heeft een ontspannende werking op je geest en lichaam. Wanneer je dus lichamelijke en/of geestelijk klachten hebt, bijvoorbeeld als gevolg van je werk, kan een spa verlichting bieden. 

Naast dat het warme water ontspannend werkt, masseren de bubbels van een spa je lichaam als het ware. Wanneer je op een specifieke plek spierpijn hebt, kun je je lichaam dus zo positioneren dat de bubbels de plek masseren. 

Ook zul je merken dat je door de geestelijke en lichamelijke ontspanning beter kunt slapen, en daardoor dus meer energie hebt! 

Een spa stimuleert de bloedsomloop

Een ander voordeel van de warme massage die een spa je geeft, is dat je bloedsomloop gestimuleerd wordt. Je bloedvaten zullen namelijk verwijden en je hartslag zal hoger worden, wat zorgt voor een betere doorbloeding en zuurstoftoevoer. 

Een spa is goed voor je huid

Weer een ander voordeel van een spa is dat het goed is voor je huid. Doordat je gaat zweten ontgift je lichaam afvalstoffen. Daarnaast weken de warme bubbels dode huidcellen en schilfers los, waardoor de aanmaak van nieuwe huidcellen gestimuleerd wordt. Dit resulteert in een zachte en soepele huid!

Een spa verhoogt je weerstand

Wanneer je in een spa gaat, krijgt je lichaam plotseling met een erg hoge temperatuur te maken. Wanneer je weer uit de spa gaat, krijgt je lichaam het plotseling weer een stuk kouder. Door deze temperatuurwisselingen bouwt je lichaam meer weerstand op. Hierdoor kun je niet alleen beter tegen kou, maar ook tegen hitte in de zomer! 

Een spa kopen 

Je kunt een spa of hottub kopen bij elite wellness. Ook voor een infraroodsauna kun je bij hen terecht.