Vroeg of laat krijgen veel woningen te maken met vochtproblemen. Dit klinkt misschien onschuldig, maar dat is het zeker niet. Daarom hebben we in dit artikel de negatieve effecten van vochtproblemen beschreven!

Schade aan woning

Het eerste nadelige gevolg van vochtproblemen is schade aan je woning. Door vocht kunnen plekken in je muur gaan rotten. Om te voorkomen dat de schade groter wordt dien je vochtproblemen dus zo snel mogelijk op te lossen. Dit kost wat geld, maar hoe langer je wacht hoe duurder het wordt. Ook wordt je woning minder waard door vochtproblemen. Dit kan problemen opleveren wanneer je het wilt verkopen. Je bent immers verplicht om vochtproblemen te melden, en anders komen deze bij de bouwkundige keuring wel aan het licht. 

Stank in huis

Zoals vermeld kunnen muren gaan rotten van vochtproblemen. Ook kan er schimmel ontstaan. Dit kan weer zorgen voor een muffe vieze geur in huis. Niet zo fijn dus, je wilt immers dat het in huis gewoon lekker ruikt! 

Lelijk

Ook is vochtschade gewoon lelijk. De natte plekken in de muur kunnen er namelijk weer voor zorgen dat behang en verf helemaal verpest wordt. Zonde van je mooie slaapkamer of woonkamer!

Schadelijk voor je gezondheid

De bovenstaande problemen hebben allemaal betrekking op het huis zelf. Echter kunnen vochtproblemen ook een negatief effect hebben op jouw persoonlijke gezondheid. Schimmel zorgt namelijk voor een ongezonde lucht die je voortdurend inademt. Zeker binnen kan deze slechte lucht niet makkelijk weg uit een ruimte. Daarnaast kan schimmel zich erg snel verspreiden. Door deze schimmel kun je onder meer last krijgen van je longen. Zeker wanneer je astma hebt is dit gevaarlijk. Ook kan schimmel ongewenste insecten aantrekken en kan het een allergische reactie oproepen waardoor je bijvoorbeeld eczeem kunt krijgen. 

Vochtproblemen oplossen

Zoals je ziet zitten er diverse nadelige gevolgen aan vochtproblemen in huis. Het is dus zaak dat dit soort problemen zo snel mogelijk opgelost worden, om erger te voorkomen! Alpha Vochttechniek kan hierbij helpen. Ook voor zaken als de oorzaken van vocht in de kruipruimte kun je terecht op hun website. Het kennen van de oorzaken is immers van belang bij het voorkomen en bestrijden van vochtproblemen in huis!