Zit je eraan te denken om lenzen te nemen? Dan doe je er verstandig aan om je te verdiepen in de grootste voor- en nadelen. Om je te helpen, hebben wij de belangrijkste voor je op een rij gezet!

De voordelen van lenzen

Laten we beginnen met de grootste voordelen van lenzen. 

Bewegen/sporten

Een groot voordeel van lenzen is de bewegingsvrijheid. Bij zaken als sporten of een ritje in de achtbaan moet je oppassen dat je bril niet af valt. Bij lenzen heb je dit probleem niet. Je kunt dus lekker bewegen zonder bang te hoeven zijn dat je je zicht verliest! Tevens kan een bril beslaan tijdens buitensport, wat bij lensen niet het geval is. 

Onzichtbaar

“Heh draag jij lenzen?!” Deze zin heb je vast vaker gehoord. Lenzen zijn namelijk bijna onzichtbaar! Wanneer je je dus stiekem schaamt voor je slechte zicht, hoeft niemand dat meteen te weten. Naast transparante lenzen zijn er echter ook gekleurde lenzen beschikbaar. Hiermee kun je dus jouw oogkleur veranderen! Leuk voor op een feestje…

Zonnebrillen dragen

In de zomer is een zonnebril onmisbaar. Het liefst heb je verschillende modellen en kleuren zonnebrillen in plaats van altijd dezelfde. Wanneer je een bril hebt zul je echter een speciale zonnebril op sterkte moeten nemen. Bij lenzen heb je dit probleem niet! Je kunt dus lekker iedere zonnebril dragen die je wilt!

De nadelen van lenzen

Oke, lenzen klinken dus super. En dat zijn ze ook! Er zitten echter ook wat nadelen aan…

Irritatie

Sommige mensen kunnen irritatie aan hun ogen ondervinden bij gebruik van lenzen. Een lens zit voortdurend tegen je oog aan. Zeker wanneer hier vuil of stof tussen komt, kan dit gaan schuren. 

In en uit doen onhandig

Lenzen mogen niet te lang gedragen worden. Zo dienen ze ‘s nachts uitgedaan te worden. Het in en uit doen van lenzen is voor sommige mensen best lastig. Na verloop van tijd krijg je hier uiteraard meer handigheid in, maar een bril op of af zetten blijft makkelijker.

Lenzen kopen?

Op zoek naar goede lenzen? De lenzen van B-optics in Etten Leur zijn een aanrader!