We zijn altijd bezig met hoe we onze gezondheid kunnen verbeteren. Dit kan natuurlijk door middel van goed eten en bewegen, maar ook onze geestelijke gezondheid mag niet achterblijven. Met hulpmiddelen van onder andere https://www.innerlijkekracht.nl/ ontvang je de juiste handvatten om aan de slag te gaan met bewust leven. Een van de manieren waarop dit mogelijk is, is met mindfulness. Wat is mindfulness precies, hoe kun je dit toepassen en welke voordelen ga je hiervan ondervinden? Hier ontdek je hoe mindfulness jouw leven kan verbeteren!

Wat is mindfulness?

Mindfulness is een aandachtstraining die jouw helpt om je aandacht bewust te sturen. Wanneer je mindfulness goed onder de knie hebt, ben je in staat om aanwezig te zijn in het hier en nu. Zo ben je in de gelegenheid om afstand te nemen van chaotische of onprettige gedachten. Steeds meer mensen kiezen voor mindfulness, dat in veel verschillende vormen uit te voeren is.

Mindfulness is onder andere geschikt voor je privéleven, maar je kunt het ook op zakelijk gebied toepassen. Zo kun je kiezen voor een access specialty class, waarmee je nog duidelijker gaat ontdekken wat voor jou echt belangrijk is en hoe je het optimale uit je bedrijf haalt. Door middel van de juiste coaching ben jij in staat om te gaan groeien, terwijl je dit op een fijne en ontspannen manier kunt doen.

Mindfulness toepassen

Iedereen kan mindfulness toepassen: het kan je helpen om meer inzicht te krijgen, maar ook om rust en balans in je leven te integreren. Het leven is enorm hectisch en het kan dan ook behoorlijk uitdagend zijn. Mindfulness toepassen betekent dat je aan de slag gaat met het sturen van je aandacht, zodat het in het hier en nu blijft. Zo zorg je ervoor dat je je niet te druk gaat maken om zaken die in de toekomst liggen.

Ontdek alle voordelen

Onderzoeken wijzen steeds meer uit dat mindfulness een gunstig effect heeft op lichaam en geest. Wat zijn de belangrijkste voordelen die deze aandachtstraining met zich mee brengt?

  1. Minder angst en depressie: onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die mediteren minder last hebben van angst, depressie en irritatie. Sterker nog; de mentale veerkracht neemt toe en er is sprake van een beter geheugen en een beter reactievermogen
  2. Beter immuunsysteem: voor veel mensen kan mediatie, waar ook mindfulness onder valt, het immuunsysteem kan versterken. Hiermee ben je beter bestand tegen verkoudheid en griep, maar ook andere ziekten.
  3. Meer creativiteit: omdat je door mindfulness beter met je gedachten en emoties kunt omgaan, ligt de weg vrij voor veel verbeteringen. Niet alleen als het gaat om relaties, maar ook creativiteit en focus.

Met mindfulness ben je in staat om je gedachten beter te sturen en onder controle te houden, wat genoeg positieve gevolgen met zich mee brengt. Ben jij benieuwd naar de positieve effecten van mindfulness? Je kunt hier zelf meteen mee aan de slag gaan, of met behulp van speciale training of coaching het beste uit jezelf gaan halen.