Door een zwembad af te dekken met de juiste zwembadafdekking zorg je er niet alleen voor dat er minder warmte uit het zwembad ontsnapt wanneer deze niet gebruikt wordt, maar ook zorg je ervoor dat het zwembad schoner blijft en dat kinderen niet in het water kunnen vallen wanneer het zwembad onbewaakt is. Maar wist je dat er verschillende soorten zwembadafdekkingen zijn met elk een eigen eigenschap?

Zwembadafdekking voor in de zomer

In de zomer kun je ervoor kiezen om het zwembad af te dekken met een speciale zwembadafdekking voor in de zomer. Deze wordt alleen gebruikt wanneer je niet actief gebruik maakt van het zwembad. Het kan op het water blijven drijven, en het zorgt ervoor dat er geen bladeren in het water terecht komen. Daarnaast zorgt het er ook voor dat de warmte van het water geen kans heeft om te ontsnappen. Dit bespaart weer energie, omdat het water dan niet enorm moet worden opgewarmd wanneer je de volgende keer weer in het zwembad wilt zwemmen.

Zwembadafdekking voor in de winter

Net als in de zomer, is het ook in de winter belangrijk dat je het zwembad goed bedekt. Je hebt verschillende afdekkingen die je in de winter zou kunnen gebruiken, namelijk een netafdekking, een volwaardige winter afdekking en een 4-seizoenen afdekking. Een netafdekking is een net dat over het zwembad kan worden gehangen en dat ervoor zorgt dat er geen bladeren in het zwemwater terecht komen. Een volwaardige afdekking zorgt ervoor dat er ook geen zonlicht op het water terecht kan komen. Daardoor is het voor bacteriën en algen lastiger om dan in het water te overleven. Zo heb je in het voorjaar minder onderhoud. Een 4-seizoenen afdekking kan het hele jaar door worden gebruikt.

Lamellenafdekking voor in het zwembad

Een van de gewenstste soorten afdekkingen voor een zwembad is een lamellenafdekking. Met dit soort afdekking worden er werkelijk speciale lamellen langs elkaar gelegd tijdens de productie en aan elkaar bevestigd. Vervolgens komt het als een oprolmechanisme op het zwembad te liggen. Een belangrijk kenmerk van deze afdekking is dat het makkelijk kan worden bediend. Dit werkt geheel automatisch. Door een sleutel kun je de afdekking over het zwembad schuiven en weer terug. Zwembad lamellen vervangen is ook zo gebeurd. Het is niet nodig om de hele afdekking te vervangen, maar ook kunnen de lamellen los worden vervangen. Kiezen voor een zwembadafdekking is altijd een goede keuze. Kies voor de afdekking die het beste bij jouw zwembad en jouw wensen past.