Het is voor veel mensen een doel om af te vallen. Er komt veel kijken bij afvallen: het is ten eerste veel hard werk, je moet een work-out routine hebben en er een vinden die bij jou past. Daarnaast moet je ook letten op je voeding. Het is voor veel mensen moeilijk om ergens te beginnen en om, na het maken van een begin, het vol te houden. We gaan je daarom in dit artikel een aantal tips geven voor hoe je een begin kan maken en hoe je de motivatie erin kan houden.

Bepaal hoe je wilt afvallen

Het is ten eerste belangrijk om te bepalen hoe je wilt afvallen. Kies een trainingsvorm of sport die bij je past zodat het effectief en leuk is voor jou. Wil je bijvoorbeeld met (lichaams)gewicht je spieren trainen? Krachttraining of calisthenics is dan misschien wat voor jou. Je kan voor krachttraining gebruik maken van sport toebehoren zoals dumbells of je kan een fitness hoelahoep kopen bij Hoelahoepfitness.nl. Klinkt dit niet helemaal als iets waar jij naar op zoek bent? Probeer dan eens cardiotraining. Doordat je tijdens cardiotraining vaak een lange tijd aan een stuk met een hoge hartslag sport, verbeter je je conditie en verbrand je behoorlijk wat calorieën. Voorbeelden van cardiotraining zijn hardlopen, zwemmen of je kan gebruik maken van de crosstrainer. Als je korte maar krachtige work-outs wilt doen, dan is een high intensity intervaltraining een ideale manier van sporten. 

Plan je sportmomenten

We hebben het allemaal wel eens gehad. Je wou sporten, maar je bent toch iets leuker gaan doen of dat je was te  lui om van de bank af te komen. Hoe zorg je ervoor dat je toch gaat wanneer je echt wil afvallen? Je kan ontwijkend gedrag voorkomen door je workouts in te plannen. De kans dat je daadwerkelijk gaat sporten is namelijk stukken groter wanneer je jouw trainingsmomenten in je agenda zet. Het is op deze manier ook makkelijker om rekening te houden met je sportmomenten qua plannen maken. 

Sport buddy

De meeste mensen zullen het eens zijn met de uitspraak: samen sporten is leuker dan alleen. Buiten dat sporten met een vriend of vriendin een stuk leuker is, kan een sport buddy je motiveren om te trainen, ook als je geneigd bent om af te zeggen. Het is namelijk een stuk makkelijker om niet te gaan sporten wanneer er niemand is die op je wacht. Een sport buddy is dus een goede stok achter de deur.