Tegenwoordig werken nog steeds heel veel mensen met een kantoorbaan vanuit huis. Veel mensen zijn positief over het thuiswerken en zullen deze trend doortrekken de komende jaren. Het brengt veel gemakken met zich mee, maar ook een heel groot nadeel; het lichaam heeft in sommige gevallen veel te lijden. 

Veelvoorkomende klachten

Veel mensen werken op een werkplek in hun huis die ze zelf gecreëerd hebben. Dit kan aan een bureau zijn dat je al had staan, aan de eetkamertafel of misschien zelfs wel eens op de bank. Deze werkplek is vaak zonder een ergonomische stoel, afgemeten tafel en professionele elektronische materialen. Op het eerste oog lijkt jouw werkplek misschien een prima werkplek, maar op de lange termijn kan dit zeer slechte gevolgen hebben voor je lichaam. Wanneer je van deze klachten af wilt komen, zou je misschien een schuimmatras kunnen kopen bij Una

Een goede nachtrust 

Dat thuiswerken niet helemaal een perfecte werkomgeving biedt, zijn we wel achter. Maar gelukkig zijn er verschillende tips en trucjes die ervoor zorgen dat je geen klachten krijgt van het thuiswerken. Wanneer de werkomstandigheden thuis niet optimaal zijn, is het belangrijk dat het lichaam tijdens het slapen kan herstellen, dit voorkomt lichamelijke klachten. Een belangrijk onderdeel hiervan is de ondersteuning van het matras. Het is hierbij belangrijk dat het matras goed aansluit op de persoonlijke kenmerken van het lichaam zodat het kan herstellen. 

Klachten aan je rug

Wanneer je geen goede houding aanneemt tijdens het werken, kan dit tot vervelende rugklachten leiden. Je kunt je stoel het beste instellen door de zitting net iets hoger te zetten dan je knieen. De zitdiepte kun je meten door een gebalde vuist tussen je knieholte en voorzijde van de zitten te plaatsen. Ook is het goed om te zorgen de de rugleuning jouw rug echt ondersteunt. Hoe rechter je zit, hoe beter!

Last van kramp in de benen? 

Heb jij wel eens last van kramp in je benen tijdens het thuiswerken? Ook dit heeft te maken met een verkeerde werkhouding. Het is belangrijk dat het bloed in de benen goed kan circuleren. Een bureaustoel heeft als voordeel dat je hem kunt verstellen, maar dit is bij bijvoorbeeld een eetkamerstoel niet mogelijk.