sign-41752_640Voor veel rokers is het vrijwel onmogelijk om nog betaalbaar te roken in de huidige tijd. Wegens accijnzen zijn de sigarettenprijzen verder omhoog gestuwd. Veel mensen stappen dan ook over op het elektrisch roken, wat naast de voordelige prijs ook nog op veel openbare plaatsen toegestaan wordt.

Gezondheid

Er bestaat veel verwarring over het wel of niet gezond zijn van elektrisch roken. Toch zijn er duidelijk een aantal verschillen waarbij een Elekrische sigaret duidelijk beter uit de bus komt. Zo zijn er bij de verbranding van tabak zo’n 4000 giftige stoffen die vrijkomen naast de 600 giftige stoffen die standaard in tabak zitten. In een e-sigaret is nicotine de enige stof die slecht is voor de gezondheid. Ook zijn er mogelijkheden om e-sigaretten zonder nicotine te roken voor de smaak, of voor de gezelligheid.

Naast de het behoud van je gezondheid zul je merken dat je tanden en vingers niet geel worden. Ook het zoeken van een aansteker of asbak is verleden tijd.

Varianten

Mocht je de smaak beu zijn van je e-sigaret dan kan je gewoon een nieuwe cartridge pakken. Bijvoorbeeld de I-slide elektronische sigaret, die in vele smaken te verkrijgen is. Wil je van je verslaving afkomen, dan kan je ervoor kiezen om de nicotine geleidelijk te verminderen. Wil je het in een keer proberen, maar toch het gezelligheidsgevoel behouden, dan kan je natuurlijk ook kiezen voor een nicotinevrije variant!