We wonen en leven almaar kleiner. Dat betekent niet dat je het voortaan met minder ruimte zult moeten doen. Een kleine woning groter laten lijken dan het in werkelijkheid is, doe je op meerdere manieren.

Je plafond schilderen of behangen?

De juiste kleur of behang voor je plafond doet wonderen. En neen, je plafond moet je niet altijd wit schilderen om je woning optisch groter te maken. Een ander licht en trendy kleurtje of een strak behang maakt je huis ruimer en geeft het tegelijk een fris en luchtig gevoel.

Zachte kleuren voor muren en vloeren

Bedenk bij de inrichting van je interieur dat donkere kleuren licht opslorpen. Zachte (pastel)kleuren daarentegen weerkaatsen het licht. Daardoor oogt je woning automatisch groter. Kies daarom ook voor zowel de muren als de vloeren van je woning voor lichte kleuren. Naast het klassieke wit zijn er nog genoeg andere kleuren en kleurschakeringen die voor het juiste effect zorgen. Parket of een interieur waarin veel hout werd verwerkt past uitstekend in een lichte woning stijl.

De plaats van je meubels

In kleine woonkamers plaats je beter één grotere in plaats van meerdere zetels. Meerdere en grotere zetels nemen namelijk te veel plaats in. In een kleine woning plaats je die meubels best niet tegen een muur. Zorg voor voldoende ruimte tussen de zetels. Je plaats dus beter een zetel minder dan een te veel. Kiest meubels uit één stuk met een eenvoudige kleur bij de inrichting van je woning. Ben je gewonnen voor meer kleur in je interieur? Dat kun je oplossen door het gebruik van kussens met felle, contrastrijke kleuren.

Doorzichtige meubels

Glazen tafels of kasten waar je kunt doorkijken geven je een gevoel van ruimte.

Juist geplaatste spiegels verruimen je woning

Juist geplaatste spiegels weerkaatsen het licht. Dat verruimt je woning. Hang een grote spiegel aan de muur waar het meeste daglicht invalt.

Wél of geen gordijnen?

In een kleine woning hang je bij voorkeur geen gordijnen of plaats je geen rolluiken. Leg de nadruk op je ramen dat vergroot het ruimtelijk gevoel.

Kunst aan de muur

Je kleine woning oogt ruimer met kunst aan de muur. Kunstwerken zijn een uitstekende manier om je kamer te verruimen. Kunst is zonder twijfel een blikvanger in elke woning. Dat maakt dat rondom er extra groot laat uitzien.
Woon je in de regio Roosendaal en wil je meer ruimte in je kleine woning? Vraag dan raad aan deze gespecialiseerde meubelmaker nabij Roosendaal.