Als je niet zo goed meer kan zien, dan behoort een ooglaserbehandeling tot de mogelijkheden. Zo’n behandeling duurt slechts minder dan een minuut, maar de voorbereiding die erbij komt kijken duurt wel iets langer. Wanneer de behandeling correct werd uitgevoerd, dan kan je je bril aan de kant leggen. Hoewel velen nog steeds wat schrik hebben van de behandeling, blijkt het een enorm veilige techniek, die zelden complicaties met zich meebrengt. Een oogarts zal je voor de behandeling grondig onderzoeken, om er zeker van te zijn dat er zich geen problemen zullen voordoen.

Nooit nog een bril?

Wanneer je je ogen hebt laten laseren, dan zal je merken dat je terug goed kan zien zonder bril. De enige vraag is dan voor hoelang je weer goed zal zien. Het is evident dat ook mensen die hun ogen hebben laten laseren, vroeg of laat weer een bril zullen nodig hebben. Gewoonlijk spreekt men wel over periodes van 20 jaar of langer. Het valt eigenlijk te vergelijken met andere mensen zonder bril, die ook op een bepaalde leeftijd ook een bril zullen moeten dragen. De behandeling veranderd op zich niets aan de natuurlijke evolutie van de ogen.

Wat kost een ooglaserbehandeling nou precies?

Een ooglaserbehandeling is zeker niet goedkoop, maar als je rekening houdt met het feit dat je om de 5 jaar een nieuwe bril zou nodig hebben en dat gedurende 20 jaar, dan valt de prijs van zo’n behandeling zeker heel goed mee. Afhankelijk van wat je natuurlijk exact nodig hebt, kost een ooglaserbehandeling gemiddeld zo’n 1500 euro voor één oog. Voor een behandeling aan de twee ogen, wordt er meestal gerekend op een prijs van 2200 – 2500 euro. Meestal is het zo dat wanneer extra behandelingen nodig zijn, deze ook zijn inbegrepen. Waar je wel nog rekening mee dient te houden, is dat je verschillende soorten medicatie ook nog zal moeten aanschaffen.

Bron: https://www.laatjeogenlaseren.nl/