Een bureau wordt al snel chaotisch wanneer je druk aan het werk bent. Dit is logisch aangezien de meeste mensen vaak en lang aan hun bureau werken. Het is voor veel mensen ook belangrijk om een opgeruimd bureau te hebben. Hierdoor hebben ze rust en kunnen ze beter werken. In een kantoorpand wordt er meer afval geproduceerd, dan dat je thuis zou doen. Dit is logisch. Normale prullenbakken zullen dan al snel overvol raken na een paar dagen. Daarom is een rolcontainer huren voor zakelijk gebruik ideaal voor jouw kantoorpand.

Zorg voor opbergmogelijkheden

Het is belangrijk dat je voldoende opbergmogelijkheden hebt om jouw items in op te bergen. Ook zorg je er zo voor dat alles geordend blijft. Grote kasten zijn ideaal voor extra opbergmogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld bakjes kopen waar je sommige documenten in kan opbergen. Een organizer gebruiken is ook ideaal. Zo blijven jouw documenten geordend en gooi je niet per ongeluk wat weg. Losse papieren zijn voor niemand ideaal. Je kan deze papieren dan beter in een map doen met een biner. Deze mappen kan je ook weer makkelijk neerzetten en opbergen. Hoe meer opbergmogelijkheden je hebt, hoe minder rommel je hebt. Met deze tips blijft jouw kantoor netjes en opgeruimd. Leg spullen ook altijd op dezelfde plek, zo zal je niet meer vergeten waar jij jouw spullen hebt neergelegd. 

Gooi met regelmaat dingen weg

Je zet al snel veel dingen op jouw bureau. Dit wil je natuurlijk niet hebben. Dit vergt onrust tijdens het werken en zo is de kans groot dat aan het eind van de week heel jouw bureau vol ligt. Het is ook verstandig om met regelmaat jouw hele kantoor op te ruimen en dingen weg te gooien die je niet meer nodig hebt. Zo blijft jouw ruimte schoon en opgeruimd en maak je ook weer plek voor nieuwe dingen. 

Schaf voldoende vuilnisbakken aan

Je kan soms niet vermijden dat je even iets moet eten op je kantoor. Dit komt vooral vaak voor als je druk bezig bent. Het is beter om niet op je kantoor te eten, want zo wordt je kantoor vies en dat wil je ook niet. Ga je toch een keer in je kantoor eten, dan is het ook geen drama. Zorg er dan wel voor dat je genoeg vuilnisbakken tot je beschikking hebt. Vergeet ook niet jouw bedrijfsafval te scheiden. Hoe meer vuilnisbakken jij hebt, hoe kleiner de kans is dat er overal nog troep rond slingert. Dit geldt ook voor de kantoorruimtes van jouw collega. Zo houdt je het samen schoon. Bespreek ook duidelijke afspraken met elkaar over het scheiden van afval.