Steeds meer e-bikes

Sinds het uitbreken van de corona crisis zijn mensen veel meer gaan wandelen en fietsen. In 2021 waren van de ruim 23 miljoen verkochte fietsen in Nederland bijna 3 miljoen een e-bike en dit aandeel groeit nog steeds. Maar waar let je op bij het kiezen van een e-bike? Tijd om dat eens te onderzoeken.

Kies de juiste e-bike

  • Hoe ga je de e-bike gebruiken? Voor woon-werkverkeer heb je bijvoorbeeld een ander type motor nodig dan voor een fietstocht in de heuvels.
  • Welk frametype wil je? Eentje voor dames of heren? Of toch liever een lage instap?
  • Let op de positie van de motor. Een andere positie geeft een hele andere rijervaring. Ook bepaald dit welke versnelling je moet nemen: een naafversnelling of een derailleurversnelling. Laat je goed informeren door de verkoper.
  • Zoek uit wat de actieradius is van je fiets. Bedenk dat je in praktijk nooit haalt waarmee wordt geadverteerd: dat is in de perfecte condities getest.
  • Is de accu uitneembaar of niet? Uitneembare accu’s zijn het handigst, dan kun je altijd opladen aan een stopcontact. Ook kun je de accu altijd meenemen, wat de fiets een minder aantrekkelijk doelwit maakt voor dieven.
  • Kan de e-bike op een fietsendrager of is deze te zwaar?
  • Welk display wil je? Een simpele geeft de ondersteuning en de actieradius weer. Is dat genoeg? Prima! Anders adviseren we je een display met extra functies.

Top 3 kiezen

Of je nou een e-bike zoekt in het goedkopere segment of een wat duurdere. Ga eens Googlen op Internet. Daar vind je diverse tests van bijvoorbeeld de Fietsersbond en de Consumentenbond. Daarin staat welke e-bike als beste getest is. Als je de bovenstaande tips in overweging neemt, vind je snel en eenvoudig jouw top 3 e-bikes!

Dé leverancier van fietsplezier

Bij Carl Veeke Tweewielers in Hoeven vind je een heel groot assortiment aan gewone fietsen en e-bikes van de grote merken. Kijk op www.carlveeketweewielers.nl wat wij u kunnen bieden. Want Carl Veeke Tweewielers in Hoeven is dé leverancier van fietsplezier!