Ongedierte kunnen het wonen in en rondom uw huis ongemakkelijk maken. Denk bijvoorbeeld aan een wespenplaag die zich vlak bij u heeft gevestigd. Het kan wel eens voorkomen dat je door een wesp wordt gestoken, en dit kan erg pijnlijk en vervelend zijn. Wat kun je nu het beste doen wanneer je bent gestoken door een wesp?

Voorkomen en genezing

In de maand augustus zul je de meeste wespen tegenkomen, zeker als het warm weer is. Wespen komen op zoet eten en drinken af, maar ze reageren ook op zweet. Zorg dus dat drankjes afgedekt zijn, of drink deze niet in de buurt van wespen. Let op: bij open blikjes frisdrank kunnen wespen hier in kruipen. Wanneer je een wesp in je keel hebt zal hij zeker steken, en dit kan gevaarlijk zijn. Dit komt omdat je keel dat kan opzetten waardoor het lastig is om adem te halen. Daarnaast kan een allergische reactie een shock verzorgen. Bij allergie moet je daarom ook altijd een arts raadplegen.
Je bent alsnog gestoken, wat kun je hier nog aan doen? Indien je door een bij bent gestoken zal de angel in je huid blijven steken. Deze dien je eerst te verwijderen. Wespen kunnen vaker steken want zij hebben een gladde angel die niet blijft haken. Als je bent gestoken, zuig dan eerst het gif uit de steekplek. Vervolgens kunt u het beste ammonia op een bijensteek smeren, en azijn op een wespensteek. Dit zal het gif neutraliseren.

Last van een plaag?

Wanneer er een wespennest of plaag vlak in de buurt aanwezig is, kunt u deze ook bestrijden. Wespen bestrijden kun je het beste door een professional laten doen.