Hielspoor kan je hele leven beïnvloeden. Het is een kwaal waar veel mensen te licht aan tillen. Echter is het op de lange termijn erg vervelend omdat deze aandoening je kwaliteit van lopen beïnvloedt. Je zult al snel merken dat lopen pijnlijk of niet fijn is. Een goede zool en stevige schoenen kunnen veel ellende voorkomen.

Hoe wordt hielspoor ontdekt?

Hielspoor is niet altijd zichtbaar. Ook het ongemak wat je hier aan kunt overhouden zul je niet altijd meteen merken. Wanneer je problemen met het lopen of het bewegen van je voet ervaart, is het belangrijk dat je dit laat onderzoeken. Als je hier te lang mee rondloopt kan het namelijk een vervelende kwaal worden waar je niet meer vanaf kunt komen. Wanneer je hier langer dan 12 maanden mee blijft doorlopen loop je risico op chronische pijn. Vaak is zelfzorg of een non-invasieve behandeling dan ook niet meer succesvol en dat zou zonde zijn. Niemand zit te wachten op een operatie of andere ingreep die best spannend kan zijn.

Wat kun je er tegen doen?

Het lopen op stevige schoenen en een goede zool kunnen dit soort problemen verhelpen en voorkomen. Je voet geeft namelijk aan dat er een ontsteking zit of dat je veel in een verkeerde beweging aan het lopen bent. Het is belangrijk om hier vroegtijdig actie op te ondernemen. Hielspoor kan namelijk al langer aanwezig zijn ondanks dat het dan nog geen pijn doet. Het kan namelijk voor blijvende schade zorgen waardoor je leven beïnvloed wordt. Dit moet je te allen tijde willen voorkomen en je dient daarvoor ook op tijd naar de dokter te gaan. Wanneer het op tijd wordt ontdekt, kan het met een inlegzool of minder intensieve behandelmethode worden verholpen. Zo kan jij weer een leven lang goed lopen.