Tegenwoordig willen we allemaal zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Ook zouden we het liefst tot ons negentigste levensjaar mobiel blijven. Het is dan ook niet leuk om als oudere aan onszelf toe te moeten geven dat onze gezondheid langzaam achteruit gaat. Gelukkig zijn er anno 2016 diverse hulpmiddelen om langer mobiel te blijven. Hierbij valt te denken aan: scootmobielen, driewielfietsen, rollators, looprekken en wandelstokken. Ondanks dat deze hulpmiddelen eenvoudig online verkrijgbaar zijn neemt niet iedereen de stap om deze hulpmiddelen te gebruiken. Vooral de stap richting een scootmobiel wordt door veel ouderen als moeilijk ervaren.

Verminderde mobiliteit

Het moment waarop u merkt dat uw mobiliteit vermindert is hét moment om een hulpmiddel te gaan gebruiken. Wanneer u ervaart dat het voor u lastiger wordt om te wandelen dan is de wandelstok het perfecte hulpmiddel voor u. Een wandelstok biedt u optimale ondersteuning tijdens het wandelen zodat u weer met plezier korte en lange wandelingen kunt maken.

Naarmate u ouder wordt kan het voorkomen dat een wandelstok u te weinig ondersteuning biedt. Overstappen op een ander hulpmiddel – bijvoorbeeld op een looprek of een rollator – is dan de beste keuze die u kunt maken. Doordat looprekken en rollators uit vier poten bestaan bieden deze hulpmiddelen meer ondersteuning. U kunt daardoor veilig en evenwichtig in beweging blijven. Tegenwoordig worden er steeds minder looprekken verkocht. In plaatst daarvan stijgt de verkoop van rollators. Dit omdat rollators over vier wielen beschikken en daardoor – in tegenstelling tot looprekken – niet hoeven te worden opgetild.

Merkt u dat het lopen of het wandelen met een looprek of rollator u erg veel inspanning kost? Dan is de scootmobiel het hulpmiddel dat u kan helpen om mobiel te blijven. U kunt de scootmobiel namelijk eenvoudig besturen terwijl u comfortabel zit.

Focus op de positieve aspecten

De keuze voor een hulpmiddel – of het nou een rollator of scootmobiel is – blijft een moeilijk moment. U wordt door het hulpmiddel tenslotte geconfronteerd met uw beperkingen. Om de drempel voor uzelf te verlagen is het belangrijk om te focussen op de positieve aspecten. Door de hulpmiddelen die u gebruikt kunt u tenslotte weer genieten van uw leven. U kunt zelfstandig boodschappen blijven doen, op bezoek gaan bij familie en vrienden en een frisse neus halen in de buitenlucht.

Overweegt u om een scootmobiel aan te schaffen? Lees dan dit artikel om uzelf alvast in te lezen in de verkeersregels omtrent het gebruik van een scootmobiel.