Een veilige en effectieve manier om van je bril of lenzen af te komen is door je ogen te laten laseren. Het wordt steeds populairder, niet gek want deze behandeling wordt steeds vaker uitgevoerd. Ook is bijna iedereen geschikt om zijn ogen te laten laseren.

Ben ik geschikt voor een ooglaserbehandeling?

Als je een ooglaserbehandeling laat uitvoeren zal je plus of min sterkte nauwkeurig worden gecorrigeerd. Over het algemeen is het voor bijna iedereen mogelijk om zijn ogen te laten laseren. Het maakt daarbij niet uit of je bij- of verziend bent. Het laten laseren van je ogen kan een goede behandeling voor jou zijn. Er zijn een aantal voorwaarden waar je standaard aan moet voldoen. Zo moet je minimaal 18 jaar oud zijn en mag je niet ouder zijn als 50. Verder moet de sterkteafwijking zitten tussen de -12 en de +4,5. Verder is het ook van groot belang dat je geen BMI hebt dat hoger is dan 35. Tot slot mogen zwangere vrouwen geen behandeling ondergaan. Je zult dan nog even geduld moeten hebben. Er worden verschillende technieken gebruikt als ogen worden gelaserd. Ieder met zijn voor- en nadelen. Het kan wel zo zijn dat je niet aanmerking komt voor iedere techniek. Dit hangt van een paar factoren af. Denk bijvoorbeeld aan hoe oud je bent, welke levensstijl jij erop na houdt en hoe gezond je oog momenteel is. Ook hangt het af van hoeveel budget je te besteden hebt. De ene behandeling is duurder als de andere.

Wanneer ben ik niet geschikt om mijn ogen te laten laseren?

Als je minderjarig bent is een behandeling niet toegestaan. Bij mensen die 50 jaar of ouder zijn wordt een behandeling in de meeste gevallen ook niet uitgevoerd omdat de risico’s te groot zijn. Verder zijn je ogen ook niet geschikt als deze een aandoening hebben. Het kan ook zijn dat een diabetespatiënt voor de behandeling wordt afgekeurd. Voordat een behandeling überhaupt wordt gestart wordt er natuurlijk eerst uitgebreid onderzoek gedaan of een behandeling bij jou past en veilig kan worden uitgevoerd. Ga naar de website van Visus Oogkliniek en lees alles over de mogelijkheden.