Slapen en je gezondheid

Voor de één is slapen een gfew-feet-684685_1280rote hobby, de ander slaap het liefst zo min mogelijk. Dat slapen nodig is om enigszins uitgerust door het leven te gaan, dat is bij de meeste mensen wel bekend. Echter komen er nog veel meer voordelen kijken bij een goede nachtrust. Goed slapen is zelfs van groot belang voor een goede gezondheid.

Waarom slapen essentieel is voor je gezondheid

  • Tijdens je slaap wordt je lichaamstemperatuur gereguleerd, wat ervoor zorgt dat je zenuwstelsel goed functioneert.

  • Slapen houdt je slim. Je verliest namelijk 1 IQ punt per verloren uur slaap. Langdurig slaapgebrek kan dus behoorlijk nadelig zijn voor je intelligentie. Dit is uitgewezen in een studie van het Centrum voor Slaaponderzoek van de Loughborough Universiteit.

  • Goed slapen bevordert je concentratie- en prestatievermogen. Daarbij voorkom je stress, irritaties en gevoelens van paniek.

  • Wanneer je niet voldoende slaap krijgt, wordt je spijsvertering en de wijze waarop je lichaam voedsel verwerkt verstoord.  Op de lange termijn kan dit zelfs tot (on)nodig extra gewicht leiden.

  • Het schoonheidsslaapje wordt een feit. Tijdens je slaap worden de haar en huidcellen vernieuwd. Slapen onder zijde kan nog meer voordelen meebrengen voor je huid en wordt zelfs als anti-aging hulpmiddel gezien. Zijde bevat namelijk aminozuren die een hydraterende werking hebben op de huid. Ook krijgen slaaprimpels, door de gladheid van de stof, geen kans te ontstaan.

 

Heb je moeite met slapen of heb je het idee dat je slaap tekort komt? Wellicht helpt het eBook 10 stappen naar gezond slapen je beter te kunnen slapen en behoort een slechte nachtrust tot het verleden.

Heb je last van een huisstofmijt allergie, waardoor het slapen belemmerd wordt? Lees dan het eBook  5 stappen naar huisstofmijt-vrij slapen. Hiermee kun je de nodige maatregelen treffen om er voor te zorgen dat je niet meer (of zo min mogelijk) last hebt van huisstofmijtallergie tijdens het slapen, wat je nachtrust enorm ten goede zal komen.

Weet je nog meer redenen waarom slapen zo essentieel is? Laat het weten in reactie en deel het met ons!