Het klinkt gek, maar toch zijn er mensen die slaapadvies nodig hebben. Slapen is namelijk heel belangrijk. Tijdens onze slaap herstelt ons lichaam zich namelijk van de dagelijkse inspanningen. Hierdoor is het belangrijk om van een optimale slaap te genieten. Gebruik onderstaande tips en adviesen om een goede en ontspannen nachtrust te genieten.

Algemene slaaptips

Je kunt een aantal tips opvolgen om een goede slaap te krijgen. Een aantal algemene tips hiervoor zijn:

  • Probeer telefoon, televisie en computer minimaal een half uur voor je gaat slapen te vermijden

  • Zorg voor een ritme door vaste slaaptijden aan te houden

  • Zorg voor een stille en donkere omgeving

  • Probeer slaap overdag te vermijden

  • Zorg voor voldoende ontspanning, stress is niet goed voor je nachtrust

Hoewel veel van de tips misschien vanzelfsprekend lijken, worden ze niet vaak opgevolgd en misschien herken je van jezelf ook dat je ze niet opvolgd. Naast de algemene tips die voor een betere nachtrust kunnen zorgen zijn er natuurlijk nog andere dingen die bepalend zijn voor je slaap. Belangrijkste is natuurlijk je bed die zo comfortabel mogelijk moet zijn.

Ondersteuning van je bed

Tijdens je slaap moet je lichaam zich compleet ontspannen. Of dit gebeurd heeft te maken met je slaaphouding en het bed waar je op slaapt. Als je bed een goede ondersteuning bied kunnen je spieren zich optimaal ontspannen en kom je dus tot rust. Als er geen goede ondersteuning is zullen je spieren tijdens je slaap nog steeds gespannen blijven en kun je lichamelijke klachten krijgen hierdoor. Daarnaast kun je hiermee ook rug- en nekklachten ontwikkelen.

Ondersteuning van je hoofdkussen

Nekpijn en klachten kunnen ontstaan door het gebruik van een verkeerd hoofdkussen. Je hoofdkussen moet namelijk afgestemd zijn op je slaaphouding en op je afmetingen. Zorg dat je hierin goed geadviseerd wordt zodat je zeker weet dat je het juiste hoofdkussen hebt. Op deze manier kun je nek- en rugklachten voorkomen.