In deze moeilijke financiële tijden wil je toch proberen om op zoek te gaan naar alles wat goedkoper gedaan kan worden. Dat zou dus ook kunnen met een zorgverzekering. Maar waar let je dan op en wat moet je goed in de gaten houden? We gaan kijken of we daar hulp voor kunnen bieden.

Hoe kan je de goedkoopste zorgverzekering vinden?

De goedkoopste zorgverzekering vinden kan natuurlijk op verschillende manieren. Bij zorgverzekering.nl hebben we dan ook geprobeerd om de zorgverzekeringen die een lage zorgpremie hebben op een rijtje te zetten. Je kunt op iedere site van een zorgverzekering klikken zodat je de details kan bekijken. Vaak kan je dan op de site van de desbetreffende zorgverzekering ook de premie berekenen. Vergelijk daarom altijd meerdere zorgverzekeringen en kies dan ook de zorgverzekering die goed bij jou past.

Wanneer je deze vergelijking gaat doen op de site van zorgverzekering.nl dan kan je dit snel doen door:

●     De geboortedatum in te vullen

●     Je eigen risico en zorgkeuze te maken

●     De aanvullende vergoedingen in te vullen

●     Dan kan je vergelijken op de prijs, dekking en de beoordeling

●     En dan heb je de goedkoopste zorgverzekering

Goedkoopste zorgverzekering voor jouw situatie

Je weet natuurlijk nooit welke zorgverzekering voor jouw situatie de goedkoopste is. Voor iedereen is er wel een zorgverzekering die past bij de persoon maar die ook goedkoop is. Er is dus eigenlijk nooit één bepaalde zorgverzekering het goedkoopst die ook bij iedereen past. Dus eigenlijk is een zorgverzekering een persoonlijke verzekering omdat we niet allemaal hetzelfde zijn. Vergelijken is daarom ook heel erg belangrijk om voor de situatie waar je in zit de meest goedkope zorgverzekering te kunnen kiezen.

Zorgverzekering afsluiten als je naar Nederland komt wonen

Wanneer je de keuze gemaakt hebt om in Nederland te gaan wonen vanuit het buitenland, dan moet je een zorgverzekering afsluiten om de zorg te krijgen die je nodig hebt als je ziek wordt. Als je jezelf gaat inschrijven bij een gemeente sluit je ook een zorgverzekering af. Dit noemen ze een basisverzekering zodat je verzekerd bent voor zorg wanneer je dit nodig hebt uit het basispakket.

Na de inschrijving bij een gemeente heb je vier maand de tijd om een zorgverzekeraar te vinden en je daar in te schrijven. Vanaf dat je dan in Nederland woont, moet je ook premie betalen maar dit doe je achteraf.

Je kunt ook nog een aanvullende verzekering afsluiten bovenop de basisverzekering. Je bent dan in elk geval verzekerd van vergoeding die niet door de basisverzekering vergoed worden. Denk aan een tandartsverzekering. Een aanvullende verzekering is natuurlijk niet verplicht.

Hoe zit de zorgverzekering verder als je net in Nederland woont?

Je moet altijd een eigen risico betalen wanneer je zorgkosten maakt. Dit is Nederland een vast bedrag voor ieder persoon boven de achttien jaar. Kinderen onder de achttien jaar zijn gratis en daar is ook een geen eigen risico voor. Wanneer ze achttien jaar zijn, moeten ze een eigen zorgverzekering afsluiten met een eigen risico.