De uitspraak “met het verkeerde been uit bed stappen” heeft een kern van waarheid. Wanneer je de dag namelijk slecht begint dan kan dat een grote impact hebben op de rest van de dag. Het is daarom belangrijk dat je een dag goed begint om zodoende de rest van de dag goed en prettig te ervaren. Je zult merken dat je een stuk productiever bent. Maar hoe begin je de dag het beste? Wij geven je verschillende tips die je morgenochtend al toe kunt passen.

  • Begin de dag met een workout
  • Een gezond en voedingsrijk ontbijt
  • De voordelen van mediteren in de ochtend

Begin de dag met een workout

Voor de meeste mensen is het normaal om een workout te bewaren voor het einde van de dag na het werk. Echter zijn er verschillende redenen om dit juist aan het begin van de dag, nog voordat je naar je werk gaat, te doen. 

Ten eerste is de sportschool nog rustig en heb je alle ruimte voor jezelf. Maar de positieve effecten van sporten werken tot wel 10 uur lang na de workout. Doordat je de bloedsomloop stimuleert komt er ook meer zuurstofrijk bloed in je hersenen en kun jij je beter concentreren. Dit is slechts een van de voordelen. Doordat je juist niet laat in de avond nog weer actief bent, zul je merken dat je er ook veel beter van zult slapen. 

Een gezond en voedingsrijk ontbijt

Het ontbijt dat je in de ochtend binnenkrijgt moet je lichaam voeden op de momenten van de dag waarop je de energie het meeste nodig hebt. Zorg daarom voor een goed ontbijt, zodat je jezelf meteen energiek voelt en helemaal klaar bent voor de dag. Volgens velen is havermout het beste ontbijt om de dag mee te beginnen

Het zit vol met vitaminen, mineralen en zit ook boordevol met vezels. Het eten van havermout zorgt o.a. voor verlaging van het cholesterolgehalte in je bloed, het is goed voor je darmfunctie en het geeft je immuunsysteem ook een boost. Bovendien kun je het eenvoudig aanvullen met extra voedingsmiddelen die ontzettend gezond voor je zijn, zoals noten en zaden, fruit of gezonde poeders. 

Een korte meditatie sessie in de ochtend

In de ochtend zijn we vaak erg gestresst en willen we zo snel mogelijk haasten naar het werk, zodra we ons bed uitstappen. En dan staan we nog vast in het drukke verkeer. Dit zorgt meteen voor een gestresste en drukke dag. Een methode om hieraan te ontsnappen is door in de ochtend even 10 minuten de tijd te nemen en kort te mediteren. Veel mensen denken hier in de ochtend geen tijd voor te hebben, maar wat is 10 minuten van je tijd? Deze kleine hoeveelheid tijd kan een groot verschil maken en je zult merken dat je daarna een stuk helderder kunt denken. Het boek The Morning Miracle legt perfect uit hoe je met verschillende stappen de beste start maakt in de ochtend.