Er is weer geproost op het nieuwe jaar, de oliebollen zijn opgegeten, en de goede voornemens worden weer gemaakt. Sommige mensen vinden deze goede voornemens maar onzin, terwijl anderen er met frisse moed tegenaan gaan. Vaak zien we dezelfde voornemens terugkomen, ze hebben bijvoorbeeld vaak te maken met gezondheid. Het is moeilijk om je goede voornemens het hele jaar vol te houden, maar niet onmogelijk. Een van de redenen waarom er vaak wordt gestopt met goede voornemens, is dat er toch niet snel genoeg positief resultaat is te merken. Er is wat discipline voor nodig om je goede voornemens vol te houden. Maar wat zijn nou de meest voorkomende goede voornemens?

Afvallen en meer bewegen

Een van de meest voorkomende goede voornemens is afvallen en meer bewegen. Als je meer beweegt, zul je je lekkerder in je vel en fitter voelen. Dit zal weer positief werken voor je baan, je relatie, of je vrienden.

Minder stress

Ook is het een voornemen van veel mensen om minder te stressen. Mensen nemen zich voor om het wat rustiger aan te doen, en af en toe wat tijd voor zichzelf te nemen. Dit is natuurlijk erg belangrijk. Als je meer beweegt, gezonder eet en daarbij minder stresst, zal dit je zeker goed doen.

Gezonder eten

Gezond eten hoort dan zeker ook bij de meest voorkomende goede voornemens. Tijdens de feestdagen is er waarschijnlijk veel gegeten en niet heel gezond. Dit is helemaal niet erg voor een keer, je kunt het nieuwe jaar beginnen met een frisse start. Er zijn voldoende heerlijke recepten en ingrediënten te vinden die ook nog eens gezond zijn. Als je deze bijvoorbeeld kookt voor je gezin, neem je hen ook nog eens mee in jouw positieve voornemens. Als je eenmaal bezig bent, en iedereen waardeert je gezonde lekker maaltijden, geeft dit vaak genoeg motivatie om door te zetten. Voor gezonde recepten en ingrediënten kun je terecht bij Supermarkt Jan Linders. Ook op de website van Supermarkt Jan Linders kun je veel inspiratie vinden voor gezonde lekkere recepten.

Minder geld uitgeven

Een ander voornemen wat je vaak voorbij ziet komen, is minder geld uitgeven. Vaak wordt er onnodig geld uitgegeven aan dingen die je eigenlijk niet nodig hebt. Als je erop let dat je hier geen geld aan verspilt, kan de besparing best snel oplopen. Een ander voordeel is dat je zo meer geld over houdt om leuke dingen van te doen. Dit werkt weer positief voor het goede voornemen om minder te stressen. Je kunt er namelijk een keertje extra lekker tussenuit.

Voor jezelf opkomen

Ook maken mensen vaak het goede voornemen om voor zichzelf op te komen. Dit kan op verschillende vlakken gebeuren. In een relatie of op de werkvloer. Soms nemen mensen zich voor om een betere baan te vinden. Anderen willen hun kennis uitbreiden met bijvoorbeeld een cursus.

 

Er zijn dus verschillende goede voornemens die je kunt maken. Als je een goede hebt bedacht, schrijf hem dan op en houd je eraan. We wensen je veel succes met het volhouden van je goede voornemens!

 list-820967_640