gezond etenMeer en meer mensen zijn bezig met een gezonde en verantwoorde voeding. Dat wil niet zeggen dat je moet op houden met lekker eten! Je kunt ook heerlijke diners samenstellen met het gebruik van gezonde voedingsmiddelen. Weet je zelf niet zo goed hoe je deze gerechten kunt bereiden of heb je simpelweg weinig inspiratie voor nieuwe gezonde gerechten met de minimale toevoegingen van vetten en suikers? Dan zijn er tegenwoordig ook mogelijkheden om een kookworkshop Gezond Dineren te volgen bij Culinair Pakhuys in Oosterhout. Bij deze kookworkshop wordt gebruik gemaakt van producten met een goede afkomst welke voorzien zijn van bekende keurmerken. De producten zijn natuurlijk allemaal vers en zelf bereid. Omdat de producten allemaal vetarm en gezond zijn, kun je goed de controle houden over wat je allemaal binnen krijgt.

Hoe ziet zo’n kookworkshop er precies uit?

Een kookworkshop Gezond Dineren duurt ongeveer 4 uur. Hierbij worden mensen ontvangen met een welkomstdrankkje aan de bar. Na een kort welkomstwoord en een korte uitleg kan het koken beginnen. Hierbij ga je aan de slag met 4 verschillende gangen, waarbij de chefs duidelijk uitleg geven over de gebruikte gerechten.

De 4 gangen die worden bereidt:

-Een gestoomde kabeljouw met currypasta en mango salade

-Een gepocheerde kipfilet met kruiden en venkelsalade

-Runderrosbief met drie bereidingen seizoensgroenten

-Gegrilde ananas met een smoothie van rood fruit.

Bij de gerechten wordt een standaard drankenassortiment geserveerd, waardoor je dus gezellig een hele avond kunt koken en tafelen. Een kookworkshop is een leuke gelegenheid om bijvoorbeeld eens met vrienden, vriendinnen, familie of collega’s te doen.