Lukt het jou maar niet om dat laatste beetje vetophoping te laten verdwijnen? je bent continue aan het sporten en en je let altijd op je voeding? Je kunt dan een liposuctie overwegen zodat het vet wordt weggezogen. Het is een behandeling waarvan je moet herstellen omdat het veel van je lichaam vraagt. Je kan hiervoor terecht bij de kliniek van Nationaal huidcentrum. We hebben de vier beste tips voor je op een rij gezet.

Blijf in beweging

Het lichaam heeft tijd nodig voor het herstel. Rust is de eerste dagen daarom het allerbelangrijkste. Toch is het van groot belang dat je wel in beweging blijft. We hebben het dan niet over intensief sporten, dat moet je juist zien te vermijden maar rustige bewegingen. Zo kun je bijvoorbeeld beginnen met een kleine wandeling door de buurt of je kunt met de fiets een stukje fietsen. Door de bewegingen hou je de circulatie op peil. Activiteiten zoals sporten kun je na een aantal weken weer proberen. Doe dit altijd in overleg met de behandelaar.

Voldoende water drinken

Na de behandeling is het ook belangrijk om voldoende water te drinken. Na de ingreep kan het voorkomen dat er vochtophopingen ontstaat, hier hoeft je niet van te schrikken van dit trekt op een gegeven moment vanzelf weer weg. Het voorkomen en verminderen van deze ophopingen kan dus door het drinken van water.

Drukkleding dragen na de behandeling

Na de operatie krijg je vaak drukkleding van de kliniek die je moet dragen. De kleding zorgt ervoor dat de druk op de juiste manier wordt verdeeld. In de meeste gevallen wordt er geadviseerd om deze kleding minimaal vijf weken lang te dragen. Dit doe je zowel overdags als s nachts wanneer je gaat slapen. Zorg ervoor dat je meerdere sets in huis hebt zodat je het ook regelmatig kunt wassen.

Bindweefselmassage

Normaal gesproken zullen de contouren van het lichaam op eigen kracht verbeteren. Soms kan de specialist doen besluiten om een bindweefselmassage voor te schrijven om het resultaat te versnellen en te verbeteren. Of zo’n massage nodig is voor jou hangt van de situatie af.