Een slechte doorbloeding kan de reden zijn van jouw pijnlijke, vermoeide of zwakke armen en benen. Hierdoor kun je beperkt worden in je dagelijkse bezigheden. Door middel van Quadrivas Therapie kunnen wij jou helpen deze klachten te herstellen. Hoe deze therapie werkt? Dat vertellen we je in dit artikel.

Verbeteren bloedsomloop

Er zijn verschillende manieren om zelf de bloedsomloop te stimuleren. Een belangrijk onderdeel is lichaamsbeweging. Door te bewegen stimuleer je de bloedsomloop. Ga een stuk wandelen, fietsen of baantjes zwemmen. Door te lang stil te staan, te liggen of te zitten wordt de bloedsomloop vertraagt. Wie veel beweegt, stimuleert.

Een ander zeer belangrijk aspect voor het verbeteren van de bloedsomloop is voeding. Door een gezond dieet te volgen kun je zelf de bloedsomloop verbeteren. Denk hierbij aan het voldoende drinken van water en het eten van de aanbevolen hoeveelheden fruit, groenten en volkorenproducten. Het wordt aangenomen dat onder andere producten als zalm, pure chocolade, avocado, knoflook, watermeloen en sinaasappels de bloedsomloop stimuleren.

De bloedcirculatie in ons lichaam wordt beïnvloed door diverse factoren, zowel positief als negatief. Een slechte doorbloeding kan zich uiten in verschillende klachten, je kunt hierbij denken aan klachten als moeite met afvallen, vocht vasthouden maar ook aan chronische klachten.

Behandeling Lipoedeem

Lipoedeem staat ook wel bekend als het pijnlijk ‘vetsyndroom’. Deze stoornis wordt veelal veroorzaakt door een slechte conditie van de bloedvaten. De verstoorde stofwisseling en de verminderde afvoer van vocht kan leiden tot een ophoping van vet en vocht. Lipoedeem wordt vaak gekenmerkt door pijnlijke/zware armen en benen en spierzwakte in combinatie met vetophoping. Door de juiste lipoedeem behandeling kan verergering van de stoornis voorkomen of zelfs opgelost worden. Wij van Quadrivas Clinic zorgen er samen met jou voor dat jij je weer gezond gaat voelen.

Hoe werkt Quadrivas Therapie?

Met Quadrivas Therapie wordt er door middel van een intensieve massage methode gericht op het stimuleren van het natuurlijk herstel van het weefsel. Het weefsel wordt gestimuleerd door diepe aanhaak- en schraap technieken. Door deze technieken wordt de bloedsomloop geactiveerd en worden afvalstoffen afgevoerd. Hierdoor resulteert Quadrivas Therapie in pijn vermindering of zelfs volledig herstel van de klachten.

Benieuwd wat Quadrivas Therapie voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op over de diverse mogelijkheden!