Velen gaan gebukt onder fysieke pijn. Ze bezoeken ontelbare geneesheren, maar niemand slaagt erin de oorzaken te vinden. Pijntjes worden symptomatisch bestreden met zalfjes, pilletjes of injecties, maar het probleem steekt telkens weer de kop op. Niets lijkt afdoende te helpen. Soms zoekt men naar de oorzaak, soms doet men ook die moeite niet meer. Een eerste stap in de goede richting is ziektepreventie: gezond eten is daar een ideaal voorbeeld van. Toch kan ook een holistische visie op gezondheid wonderen doen. De mens is deel van de kosmos en moet daarin volledig zichzelf kunnen zijn, in lichaam en geest.

Holistisch boek

In plaats van steeds te kiezen voor spannende fictie of droge non-fictie, waar op zich niet echt iets mis mee is, zou ieder mens eens de moeite moeten doen om een holistisch boek te lezen. Een boek dat je uitlegt dat je hier met een specifieke bestemming op aarde bent en dat je daar terug naar op zoek dient te gaan. Een boek dat je duidelijk maakt dat je, tegen je eigen innerlijke wens in, van dat pad bent afgeweken door toedoen van de wereld en de omstandigheden rond je. Je wordt geconditioneerd vanaf je eerste ademstoot en het is nu zaak om dat juk van je af te werpen en alle ballast overboord te gooien. Lichamelijke kwalen zijn vaak niet meer dan de veruitwendiging van de strijd die je al jaren voert tegen die ondermijnende krachten.

Loslaten, aanvaarden en in het nu leven

Door het lezen van dit holistisch boek zal je inzien dat je de trauma’s uit je verleden moet leren loslaten. Het verleden is voorbij en de toekomst is er nog niet. Enkel het nu is zeker. Door dat te beseffen ga je meer jezelf worden en meer naar je ziel leren luisteren. Aanvaard wat was en begeef je opnieuw op je persoonlijke pad.

Boek: Holistisch leven, moeiteloos gelukkig zijn

Marjolein Berendsen heeft het boek ‘Holistisch leven, moeiteloos gelukkig zijn’ geschreven. Deze is ook als set te kopen dat bestaat uit een handboek en werkboek. Perfect als cadeau voor iemand die je lief hebt, dus dat mag ook zeker een cadeau voor jezelf zijn.