Iedereen zal het er mee eens zijn. Na een lange dag is het lekker om naast je partner in slaap te vallen. Uit onderzoek blijkt echter dat dit niet bevorderlijk is voor de gezondheid. Wanneer je apart slaapt zal je beter slapen en kun je dus ook beter functioneren overdag.

Hersenscans

Experts van de universiteit van Toronto hebben hier onderzoek naar gedaan. Ze bekeken hersenscans van partners die samen sliepen. Uit deze scans bleek dat deze mensen niet in de diepste fasen van slapen terecht komen. De voornaamste reden hiervoor is dat ze constant wakker werden door geluiden of bewegingen van de ander.

Apart slapen

Voor een echt goede nachtrust is het dus het beste wanneer je apart slaapt. Ook gaf hoofdonderzoeker Carney aan dat het ook de passie terug kan oplaaien. Ze is het er dus niet mee eens dat koppels die niet samen slapen relatieproblemen hebben of niet romantisch zijn. Ook blijkt dat het niet noodzakelijk is om in een aparte kamer te slapen. Dit hangt af van de persoon. Voor sommige volstaan twee aparte bedden in dezelfde ruimte. Voor anderen is het echter beter om alleen op de kamer te liggen. Gelukkig kunt u tegenwoordig op veel plekken eenpersoons matrassen aanschaffen.