Afgelopen jaar won Jabil de prijs voor het veiligste magazijn in de categorie groot. Dit hebben ze verdient door een goede structuur en visie binnen het bedrijf. Daarom zetten ze de deuren wagenwijd open, zodat ook vakgenoten deze kostbare informatie kunnen gebruiken. Dit zal de werkomgeving van medewerkers alleen maar ten goede gaan komen.

Philips Lighting

In 2012 had Philips nog de eer van het veiligste magazijn van Nederland. Daarom besloten een aantal mensen bij Jabil om op bezoek te gaan. Ze kwamen met veel bevindingen terug. Ogenschijnlijk simpele ideeën vielen binnen de organisaties eerder nog niet op. Zo is er nu een afscheiding van heftruckverkeer en voetgangers binnen het magazijn. In totaal zijn er op deze manier 70 veranderingen doorgevoerd. Daardoor kunnen medewerkers zich nu veiliger door het magazijn begeven. Ook voorzieningen in geval van nood zijn verder doorgevoerd, zoals een BHV cursus.

cultuurverandering

De meeste tijd ging zitten in het doorvoeren van de ideeën onder het personeel. Het is een soort cultuurverandering. Daarvoor zijn speciaal trainingsprogramma’s ontwikkeld. Iedereen krijgt een toets over het type heftruck waar ze mee te maken gaan krijgen. Daarnaast zijn ook alle heftrucks voorzien van een blauw licht(bluespot) waarin camerasystemen omstanders waarnemen. Deze worden op hun beurt dan weer gewaarschuwd door het blauw licht.