We weten allemaal dat we twee keer per dag onze tanden moeten poetsen en regelmatig moeten flossen, maar soms is het moeilijk om onze mondhygiëne bij te houden. Of je nu weinig tijd hebt of jezelf gewoon niet kunt motiveren, we hebben het allemaal meegemaakt. Je tanden zijn echter belangrijk! Niet alleen spelen ze een rol in je algehele gezondheid, maar ze hebben ook invloed op je uiterlijk. Hier zijn vijf tips van de beste tandarts in Zoetermeer om je te helpen je tanden gezond en wit te houden: 

1. Gebruik fluoridetandpasta 

Fluoride is een mineraal dat tandbederf helpt voorkomen door het tandglazuur sterker te maken. Je vindt fluoride in de meeste tandpasta’s die tegenwoordig op de markt zijn. Als je niet zeker weet of je tandpasta fluoride bevat, kijk dan op het etiket of vraag het je tandarts. 

2. Vermijd verkleurend eten en drinken 

Er zijn bepaalde voedingsmiddelen en dranken die vlekken op je tanden kunnen veroorzaken. Koffie, thee, rode wijn en donkergekleurde frisdrank zijn allemaal boosdoeners. Als je deze niet helemaal kunt vermijden, probeer dan snel na het nuttigen ervan je tanden te poetsen. Het eten van knapperige groenten en fruit zoals appels en wortels kan ook helpen om vlekken van je tanden te verwijderen. 

3. Stop met roken 

Roken is een van de slechtste dingen die je kunt doen voor je mondgezondheid. Het maakt niet alleen vlekken op je tanden, maar het verhoogt ook je risico op tandvleesaandoeningen en mondkanker. Als je sigaretten rookt, is het nu tijd om te stoppen! 

4. Bezoek regelmatig je tandarts 

Zelfs als je je tanden thuis goed verzorgt, is het belangrijk om regelmatig naar de tandarts te gaan voor professionele reiniging en controles. Tijdens deze afspraken kan je tandarts eventuele problemen vroegtijdig signaleren en zo nodig behandelen. 

5. Draag mondbescherming 

Als je deelneemt aan activiteiten waarbij je risico loopt op verwondingen aan de mond, zorg er dan voor dat je mondbescherming draagt. Hieronder vallen zaken als helmen bij het fietsen of skateboarden, gebitsbeschermers bij het sporten en een veiligheidsbril bij het werken met elektrisch gereedschap of chemicaliën. 

Het verzorgen van je gebit is belangrijk voor zowel je mondgezondheid als je uiterlijk. Door deze tips van de tandarts op te volgen, kun je ervoor zorgen dat je glimlach er op zijn best uit blijft zien!

Meer tips vind je op: https://www.praktijkvonbruckenfock.nl.