Een belangrijk aspect voor ondernemers in de voedingsindustrie is het naleven van voedselveiligheidsvoorschriften. Commerciële vaatwassers bieden de mogelijkheid om ervoor te zorgen dat de vaat wordt gewassen en ontsmet in overeenstemming met deze voorschriften. Zodat het eten en drinken dat u serveert veilig is voor klanten.

De beste tips voor een hygiënische keuken

Je keuken goed schoon en fris houden lijkt gemakkelijker dan het is. Dit geldt zeker voor keuken in de horeca, maar ook als je thuis een keuken hebt is het wel zo fijn dat je deze hygiënisch houdt. Wil je je keuken fris en gezond houden, dan zijn er verschillende slimme manieren om dat voor elkaar te krijgen. In dit artikel hebben we de beste tips voor je verzameld om je keuken netjes en schoon te houden.

Gebruik meerdere snijplankjes

Moet je voor een gerecht vlees, groenten en/of vis snijden? Dan is het voor een goede hygiëne belangrijk om hiervoor aparte snijplanken te gebruiken. Zo voorkom je dat zich bacteriën kunnen verspreiden.

Gebruik een kwalitatief goede vaatwasser

Wil je de keuken hygiënisch houden, dan is een goed werkende vaatwasser van een kwaliteitsmerk aan te raden. Heb je een eigen restaurant, kies dan voor een doorschuifvaatwasser voor de horeca kopen bij Horeca Webstore. Een doorschuifvaatwasser voor de horeca kopen bij Horeca Webstore betekent dat je een goed merk vaatwasser je bedrijf in haalt en snel de vaat kunt doen. Voor thuis is een doorschuifvaatwasser natuurlijk niet nodig, maar raden we wel een A-merk aan. Je weet dan zeker dat je een machine aanschaft die de vaat grondig reinigt én die energiezuinig en dus voordelig is.

Vervang de vaatdoek regelmatig

Belangrijk voor een schone keuken is om dagelijks de vaatdoek te vervangen. Zeker als vaatdoeken vaak worden gebruikt, zitten ze namelijk binnen een dag vol met bacteriën. Door elke dag het oude doekje in de was te doen en een nieuwe vaatdoek te gebruiken, weet je zeker dat je schoon en fris bezig bent.

Zet de afvalbak op een slimme plek neer

Een goede tip om de keuken lekker schoon te houden, is om de afvalbak onder of in de buurt van de gootsteen neer te zetten. Wanneer je de vuilniszak gaat verwisselen, heb je dan namelijk meteen een goed reinigingsmiddel bij de hand om de vuilnisbak (mocht dat nodig zijn) op te frissen.

De juiste temperatuur instellen

Het is verder voor een goede hygiëne van om de koeling temperatuur van je koelkast goed af te stellen. De perfecte temperatuur om je eten vers en gezond te houden, is 4 graden Celsius.