Mensen denken al snel dat wanneer je een vegetariër wordt, je bijna geen keus meer hebt qua eten. Gelukkig is daar niets van waar. Ook vegetariërs kunnen volop genieten van een maaltijd zonder vlees. Vooral nu steeds meer mensen ervoor kiezen om vegetariër te worden, spelen bedrijven hierop in door allerlei vegetarische dingen te bedenken als vervangers van vlees. Deze producten zijn gewoon in de supermarkt te koop.

Avocado

Een hele lekkere en tevens gezonde keuze is avocado. Je kunt in de supermarkt vaak al avocado’s kopen die op dat moment rijp zijn, zodat je ze meteen kunt gebruiken voor op brood. Gebruik niet alleen avocado, maar ga ook voor een plakje kaas of tomaat. Leg eerst de kaas op het (geroosterde) brood en smeer vervolgens de avocado helemaal uit. Voeg eventueel nog tomaat toe en klaar ben je!

Hummus

Iets anders dat de laatste jaren ook steeds populairder geworden is, is hummus. Dit is gemakkelijk uit te smeren op brood en kan wederom worden gemixt met andere dingen. Denk aan een broodje met hummus met daarop zongedroogde tomaat en eventueel nog wat peterselie. Uiteraard is het weer een kwestie van smaak en is het maar net wat je wil. Je kunt er allerlei groenten aan toevoegen.

Pindakaas

Het broodje pindakaas kennen we allemaal wel en is geschikt voor vegetariërs, maar wellicht wat aan de saaie kant. Je kunt er namelijk ook een pittig broodje van maken door sambal toe te voegen. Om het weer wat minder heet te maken kun je kiezen voor een paar plakjes komkommer en vergeet niet om gebakken uitjes toe te voegen. Een uitgebreid broodje en dat voor weinig moeite.

Smeerkaas

Als we denken aan broodbeleg, denken we al snel aan jam, hagelslag en pindakaas. Een andere manier om jam te gebruiken op je broodje, is in combinatie met smeerkaas. Je doet eerst een laag smeerkaas op je broodje en vervolgens doe je hier jam overheen. Wederom lekker snel.

Broodje gezond

Ten slotte is er natuurlijk nog het broodje gezond, dat ook prima te maken is zonder vlees. Kies bijvoorbeeld voor biologisch brood en begin met het beleggen van dit brood met kaas. Voeg sla, tomaat, komkommer en een gekookt ei toe. Verder kun je nog dingen toevoegen die je zelf lekker vindt. Laat de mayonaise maar staan, want anders is je broodje toch niet zo gezond meer.

Geniet van deze heerlijke broodjes die iedere vegetariër gewoon kan eten!