Ben je op de hoogte van de voedingsadviezen voor groente en fruit en hou jij je daar ook aan? Inmiddels is de aanbeveling om per dag minstens 250 gram groente en twee stuks fruit te eten. Helaas haalt lang niet iedereen dat. Terwijl het wel belangrijk is voor je gezondheid. Met name omdat de vitamine C inname voornamelijk afhankelijk is van de hoeveelheid groente en fruit die je eet. Het dieet in het noorden van Europa houdt eigenlijk geen rekening met het eten van dergelijke hoeveelheden. De meeste mensen zijn bijvoorbeeld gewend om alleen tijdens de avondmaaltijd groente te eten. Dan is 250 gram opeens een enorme hoeveelheid. Terwijl het wel meevalt wanneer je het verspreid over meerdere porties gedurende de dag.

Begin bij het ontbijt al met het eten van groente en fruit

Voldoende fruit eten is voor mensen met de juiste motivatie best makkelijk te realiseren. Maar dagelijks 250 gram groente eten is een grotere uitdaging. Het is belangrijk om op een andere manier over eten na te denken. Eet bijvoorbeeld tijdens het ontbijt al groente. Beleg je brood met tomaat, komkommer, radijsjes of een andere groente die je lekker vindt. De meeste groentes zijn prima te combineren met kaas, vleeswaren of hummus. De mogelijkheden zijn in feite eindeloos waardoor het niet snel verveelt. Probeer ook eens gegrilde groentes zoals courgette, paprika en aubergine. Hou jij van paddenstoelen? Begin de dag dan eens met een portie gebakken champignons.

Een flesje groentesap voor je dagelijkse inname van vitamine C

Er zijn natuurlijk meerdere methodes om aan de aanbevolen hoeveelheid vitamine C te voldoen. Wellicht de eenvoudigste is het drinken van speciaal samengestelde sappen. Die zijn zo gezond dat ze ook voor een detox kuur gebruikt worden. Daarbij drink je gedurende een aantal dagen niks anders dan sap om je lichaam te ontgiften. Aan de beste en meest gezonde sappen is een superfood toegevoegd. Dat is een uitzonderlijk gezond ingrediënt om je lichaam te ondersteunen. Vaak blijken die ook nog eens opvallende en interessante smaken te hebben. Denk bijvoorbeeld aan goji bessen, kurkuma en gember.

De juiste verhouding tussen groente en fruit

Het is praktisch onmogelijk om te veel groente te eten. Voor fruit is dat allemaal heel anders. Dat komt omdat vruchten een hoge concentratie suiker bevatten. Daarom bestaan echt gezonde sappen voornamelijk uit groente. Fruit is toegevoegd voor de balans en een extra frisse of tropische smaak. Vruchtensappen uit de supermarkt zijn daarom vrijwel nooit een goede aanvulling op je dieet. Tenzij je slechts zeer kleine porties nuttigt. Kies daarom voor gezonde, natuurlijk sappen met de ideale samenstelling om jouw gezondheid een boost te geven.