Het drinken van fruit- en groentesappen is een effectieve manier om allerlei belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen. Al zijn dergelijke smoothies wel een gedoe om klaar te maken. De oplossing daarvoor is green juice. Deze sap in poedervorm zit vol vitamines, mineralen en vezels en hoef je enkel te mengen met water, (plantaardige) melk of een andere drank. Nieuwsgierig geworden naar deze ‘super juice’? Lees dan snel verder en ontdek welke gezondheidsvoordelen green juice allemaal te bieden heeft.

Green juice: de gezondheidsvoordelen

Green juice wordt gezien als een voedingssupplement. Dit wil zeggen dat het fungeert als een aanvulling op een gezond eetpatroon, maar niet als een volledige vervanger van een maaltijd. Het drinken van green juice brengt echter wel aanzienlijke gezondheidsvoordelen met zich mee.

  1. Versterkt het immuunsysteem: Green juice bevat diverse soorten algen, waaronder de kleine algensoorten ‘chlorella’ een ‘spirulina’. Deze algensoorten stimuleren het ontgiften van het lichaam en dragen op die manier bij aan het versterken van het immuunsysteem.
  2. Verhoogt het energielevel: Bovendien bevat green juice allerlei micronutriënten die door het drinken ervan op een eenvoudige en snelle manier opgenomen kunnen worden in het lichaam. Dit werkt als brandstof voor je lichaam, oftewel: het verhoogt het energielevel.
  3. Geeft een verzadigd gevoel: Ook is green juice bijzonder eiwit- en vezelrijk. Dit zorgt ervoor dat de green juice je een verzadigd gevoel geeft. Door je lichaam te voeden met de juiste micronutriënten, voorkom je dan ook ongezonde eetaanvallen. Op langere termijn stimuleert dit zowel de stofwisseling als vetafbraak.
  4. Stimuleert de schilderklierwerking: Tevens heeft green juice een stimulerende werking op de schildklier. Dit is te danken aan de toevoeging van de algensoort ‘kelp’. Kelp is rijk aan jodium, wat een positief effect heeft op de schildklier.

Waar je op moet letten bij het kopen van green juice

Het aanbod in green juices is groot en divers. Zo bevat de ene soort green juice aanzienlijk meer belangrijke voedingsstoffen dan de andere. Als je er zeker van wilt zijn een goed product te kiezen, is het verstandig je vooraf te verdiepen in de verschillende bestandsdelen en benamingen ervan.