Garnalen zijn gezond. De meeste mensen weten dit al, maar waarom zijn garnalen gezond? Garnalen zijn kleine kreeftachtigen die in alle zeeën ter wereld voorkomen. Daarnaast zijn er soorten die ook gedijen in zoet water. De meeste garnalen staan bij mensen hoog op het lijstje wanneer het gaat om eten. In Amerika is de garnaal de op een  na populairste vissoort.

Waarom zijn garnalen gezond?

Garnalen kennen een hoge voedingswaarde wat ons lichaam ten goede komt. In vis zitten over het algemeen veel vitaminen, mineralen, eiwitten en ijzers. Mineralen zijn vooral belangrijk bij de groei en het herstel van ons lichaam. Een van deze mineralen is jodium. Dit kan worden gezien als een natuurlijke ontstekingsremmer. Vis helpt dan ook bij het opbouwen van een goede weerstand.

In garnalen zit een grote hoeveelheid Selenium. Dit verminderd de kans hoop hart- en vaatziektes, prostaatkanker, darmkanker, longkanker of ontstekingen in lucht- en urinewegen. Daarnaast zit er een laag vetgehalte in, evenals weinig calorieën. Daardoor willen veel mensen met een bepaalde levensstijl zich identificeren als vis of garnaalliefhebber.shrimp-246811_640

Herkomst garnalen en gamba’s

De meest gegeten garnalen zijn afkomstig uit Nederland, Noorwegen of Thailand. Deze kunnen zowel gekweekt zijn als gevangen. Voor een totaal aanbod kunt u terecht op de gambashop. Hier worden alle denkbare soorten garnalen, scampi’s en gamba’s verkocht.