Een vrouw die jaren geleden, om precies te zijn 1992 koffie morste en al tien jaar dood is ondervind hier nog steeds de gevolgen van. Nou ja, de vrouw is helaas overleden maar haar familie wordt nog vaak opgezocht door de media. De reden: de vrouw kreeg 2,9 miljoen dollar toen ze koffie over zichzelf die ze net had gekocht bij de Mac Donalds.

Mac Drive

Het gebeurde toen de vrouw door de Mac drive was gereden en koffie had besteld. Wanneer ze wegreed viel het om over haar benen. Het gevolg was dat ze voor een gedeelte derdegraads brandwonden had. De koffie bij de Mac werd op 82 graden geserveerd. Dit is al snel 12 graden meer dan de huis, tuin en keuken koffie. Maar Koffiemachines horeca zijn vaak warmer dan de koffie thuis. Zeker omdat thuis de koffie zelden meteen genuttigd wordt en de apparaten kwalitatief van mindere kwaliteit zijn.

Eerdere klachten

Doordat er al eerder klachten over waren en de koffie vergeleken met de meeste koffie onredelijk heet was werd mevrouw Liebeck in het gelijk gesteld. Wel is de vergoeding uiteindelijk teruggelopen naar “slechts”een half miljoen.