Een groot gedeelte van een gelukkig leven hebben we zelf in de hand. Het kan soms moeilijk zijn, maar we moeten blijven onthouden dat geluk en bovenal vrede een keuze zijn en altijd zullen zijn. We kunnen maar weinig controleren wat er in onze externe omgeving gebeurt, maar we kunnen wel ons uitzicht erop positief beïnvloeden! Hier zijn vijf eenvoudige tips om je dag (en leven) weer mooi te maken.

1. Kies er bewust voor om gelukkig te zijn

Voordat je echt gelukkig kunt zijn, moet je beseffen dat het allemaal begint met slechts één essentiële beslissing: je moet een bewuste keuze maken om gelukkig te willen zijn. Dit betekent dat je bewust een besluit neem om een goede en productieve dag te hebben. Door gedisciplineerd en met welwillendheid te kiezen voor geluk, zorg je ervoor dat je blijft presteren tot je slaagt.

2. Werk samen met een coach

We begrijpen dat het heel moeilijk kan zijn om je mindset te veranderen en jezelf aan jouw eigen afspraken te houden. Dit moet je natuurlijk zelf doen, maar dat betekent niet dat je geen hulp kan inschakelen. Een geweldige manier om gestructureerd te werken aan een consistente positieve inbreng in jouw leven, is door samen te werken met een coach. De rol van de coach bestaat erin het leren te vergemakkelijken, advies te geven en de persoon te analyseren om zijn zwakke en sterke punten te identificeren. Dit biedt een ander perspectief waarmee jij jouw kansen verhoogt om positieve verandering te bestendigen. Coaching bij Inzicht kan jou helpen om met diepgang te ontwikkelen en voelbare, zichtbare en duurzame resultaten te bewerkstelligen. 

3. Bescherm jouw energie

Ben je ooit een kamer binnengelopen en voelde je gewoon direct de negatieve emoties van de omgeving? Alles dat jij bent en wat je om je heen ziet heeft te maken met energie. En energie kan echt besmettelijk zijn! Het is aan jou om je energie en aura beschermen, wat betekent dat je moet bepalen welke denkwijzen, activiteiten en mensen gezond voor jou zijn. 

4. Zorg voor je lichaam 

Een gezond lichaam staat centraal in een gelukkig leven. Daarom moet je goed voor je lichaam zorgen. Dit doe je vanzelfsprekend door je te houden aan een gebalanceerd dieet en regelmatig te sporten. Daarnaast is het essentieel om lichamelijke problemen bij de kern aan te pakken. Heb je regelmatig last van nekproblemen? Ga dan langs de fysiotherapeut en bekijk welke oefeningen je kunt toepassen voor pijnverlichting. Voel je de laatste tijd dat je voeten vermoeiend aanvoelen en makkelijker verkrampen? Maak dan een afspraak bij voetspecialist Hallux Podotherapie om te kijken voor een oplossing. 

Kortom, het is belangrijk dat je goed onderzoek doet naar de voedingsmiddelen, oefeningen en andere manieren die jouw lichaam in topconditie houden. Verder zal je een vitaal lichaam kunnen ondersteunen als je dagelijks minimaal 30 minuten gaat sporten. Door dit elke dag in kleine stapjes voor elkaar te krijgen, zal je langzamerhand merken dat het steeds gemakkelijker wordt om positieve verandering te verwezenlijken! 

5. Gebruik meditatie als een dagelijkse praktijk

Tot slot willen we je meegeven dat meditatie jouw hersenen volledig kan veranderen. Studies hebben namelijk aangetoond dat dagelijkse meditatie je vermogen om gelukkig te zij daadwerkelijk kan vergroten. Zorg er dus voor dat je je elke dag ontspant en de tijd neemt om de kalmte te vinden in jezelf door dagelijks minimaal 10 minuten te mediteren.