Als je een vermogen bij elkaar hebt gespaard, dan kun je dit eventueel in commercieel vastgoed steken. Naast dat je een verhuurmakelaar kunt inhuren voor verhuur ervan, is het ook mogelijk om zelf te starten als verhuurmakelaar. In dat geval blijft er veel groter gedeelte van het rendement voor jezelf over. Voordat je besluit om dit te doen, is het prettig om te weten wat er bij deze baan komt kijken. In dit artikel bespreken we enkele taken van een verhuurmakelaar. 

Het bedrag aan huur moet op tijd op de rekening staan

Wanneer je een woning of bedrijfspand verhuurd dan spreek je ook af wanneer het bedrag uiterlijk op de rekening gestort moet zijn. Je dient dus regelmatig te controleren of dit wel het geval is. Mocht je een grote vastgoedportefeuille hebben dan kan hier aardig wat werk in gaan zitten. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook slimmere manieren om dit bij te houden. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om hier een geautomatiseerd systeem voor te gebruiken. Hiermee kun je de facturen sturen en wordt er bovendien gecheckt of het geld ook daadwerkelijk op de rekening wordt gestort. Wanneer dit niet op tijd gebeurt, ontvangt de huurder hier een herinnering en uiteindelijk een aanmaning van. Mocht er dan alsnog niet worden betaald, dan kan een uitzetten de enige optie zijn.

Een verhuurder uit het pand zetten

In een wat slechter scenario krijg je als verhuurder te maken met een wanbetaler. In dat geval moet je de huurder uit het pand zetten. Dit kan helaas een hoop gedoe opleveren. Bovendien kan het ook zijn dat de huurder er een behoorlijke bende van heeft gemaakt. Een ontruiming door Goedkoop Ontruiming is dan essentieel om het pand uiteindelijk weer te kunnen verhuren. De kosten die hieruit voortvloeien, kun je eventueel verhalen op de huurder. In veel gevallen wordt het bedrag aan borg hiervoor gebruikt. Naast de ontruiming is het ook zeer aan te raden om een grote schoonmaak te laten uitvoeren. Actie Schoonmaken kunnen je hier eventueel bij helpen. 

Nieuwe huurders vinden

Een groot gedeelte van de tijd ben je als verhuurder bezig met het vinden van nieuwe huurder voor panden. Dit is een zeer uitdagende klus waar veel tijd in kan gaan zitten. Daarnaast kan het ook om een behoorlijke investering vragen. Zo dien je bijvoorbeeld te zorgen voor een goede online marketing.