Elektrische fietsen zijn vrij prijzig, daarom wil je er natuurlijk zo lang mogelijk plezier van hebben. Om zo lang mogelijk van je e-bike te kunnen genieten, is het belangrijk om de fiets goed te onderhouden. Je kunt het onderhoud deels zelf uitvoeren, maar het is ook verstandig om de fietsenmaker soms in te schakelen. 

Onderhoud aan een e-bike

Zoals voor elke fiets, geldt ook voor de elektrische fiets: hoe beter het onderhoud, hoe langer de levensduur van de fiets. Bij elektrische fiets heeft vooral de accu onderhoud nodig. Om onnodig hoge kosten te voorkomen, moet de accu in goede conditie worden gehouden. Per accumerk zijn er verschillende maatregelen die genomen kunnen worden om de levensduur van de accu te vergroten. Vraag bij Carl Veeke Tweewielers: fiestenzaak nabij Sint-Willebrord welk onderhoud jouw elektrische fiets nodig heeft.
Het is verstandig om met problemen met de accu meteen naar de fietsenwinkel terug te gaan, om te kijken wat het probleem is. Dit probleem kan dan meteen aangepakt worden, zodat je weer kan genieten van tourtjes op jouw elektrische fiets. 

Accu goed onderhouden

De accu van een elektrische fiets vergt dus wat extra aandacht. Wanneer je genoeg aandacht besteed aan de accu, zul je de levensduur van de accu vergroten en op die manier kun je langer gebruik maken van jouw elektrische fiets. Hiervoor is het aan te raden om de e-bike regelmatig te gebruiken. Ga dus ook in de winter af en toe een toertje maken om de accu in goede conditie te houden. Daarnaast is het verstandig om de accu in de wintertijd op een vorstvrije plek op te slaan. Accu’s zijn namelijk gevoelig voor lage temperaturen en hierdoor gaat de conditie van de accu achteruit. Een andere tip is om de accu meteen bij te laden wanneer die leeg is. Een diepe ontlading kan schade met zich meebrengen en de auto zelfs onbruikbaar maken. 

Reparatie

Zelfs wanneer je jouw elektrische fiets heel goed onderhouden hebt, kan het voorkomen dat de accu niet meer optimaal werkt of er schade is ontstaan aan de fiets zelf. Ga dan naar een fietsenmaker in de buurt om dit deskundig te laten repareren. In de buurt van Etten-Leur en Sint-Willebrord kun je voor reparatie van je fiets altijd terecht bij Carl Veeke Tweewielers.